Resor till Cinigiano

Cinigiano ligger på toppen av en höjdrygg i Maremma, ett vackert och ofördärvat område i sydliga Toscana. Resenärer har först nu så smått började få upp ögonen för denna del av en annars så känd region. Reser du till denna fridfulla lilla stad har du därför fortfarande möjlighet att utforska ett helt pärlband av ofördärvade medeltidsstäder och orörd natur.

Medeltidsstämning och vacker utsikt

Även om det inte finns lika många världsberömda sevärdheter i denna del av Toscana som det gör längre norr ut så finns det ändå massor att göra och uppleva på en resa till Cinigiano. Inte minst när det gäller utomhusaktiviteter så bjuder området omkring staden på många möjligheter. Varje år arrangerar lokalbefolkningen till exempel en vintur på cykel där man cyklar runt bland kullar och skogar för att besöka några av de lokala vingårdarna.

Innan du beger dig ut på äventyr så är det väl värt att även utforska själva Cinigiano lite närmre. Staden uppstod på 1100-talet runt en borg som byggdes av en av de viktigaste adelsfamiljerna i centrala Italien, Aldobrandeschi, och lydde under stadsstaten Siena. Går du runt en tur på de kullerstensbelagda gatorna i den äldsta delen av staden kommer du tydligt känna historiens vingslag. På flera platser mellan de vackra gamla stenbyggnaderna har du en vacker utsikt över det omgivande landskapet.

Vid den lilla piazzan under klocktornet ligger det en restaurang som på kvällen ställer ut bord på det lilla stämningsfulla torget. Det hålls dessutom en marknad varje vecka (tisdag morgon), ett par kaffebarer och små livsmedelsbutiker där du kan köpa de flesta dagliga nödvändigheterna och lokala delikatesser.

Stränder och vinstäder

Har du behov av shoppingmöjligheter eller fler matställen att välja mellan så är det bara omkring 35 kilometer ner till provinshuvudstaden Grosseto. Här hittar du massor av restauranger, osterior och trattorior samt ett bra marknadsliv. Här ifrån är det bara omkring ytterligare 20 minuters körning innan du kommer till kilometerlånga sandstränder.

På en resa till Cinigiano är det på det hela taget fina möjligheter att tillbringa semestern med spännande utflykter. Dessutom ligger kusten inom räckhåll och det kan även rekommenderas att köra en tur till det berömda Val d'Orcia och vinstaden Montalcino. Detta är dock bara en av de många måleriska småstäderna i närområdet.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cinigiano