Resor till Ciggiano

Ciggiano ligger mitt bland olivlundar och gröna skogar i kommunen Civitella in Val di Chiana i Arezzo-provinsen.

Troligtvis har byn romerska anor och den omtalas i några gamla dokument som slott med tillhörande socken. Men det finns få spår efter de gamla murarna med tillhörande borgtorn som omgav byn ovalt omkring den centrala rektangulära plats med dess livsgivande brunn. Då byn är belägen längst den gamla och frodiga vägen Strada Vecchia Senese, kan Ciggiano i nyare tid tacka sin position för sin välfärd och sina omgivningar för sin intressanta produktion av olja och vin.

I byn kan man besöka den sevärdiga kyrkan S.Biagio, som med en enkel länga och ovisst ursprung, blev sockenkyrka i 1465, Kyrkan S.Croce som blev byggd som menighetshus och till slut kyrkan S.Maria som härstammar från 1635 och vars pelargång vänder ut mot en fårbetesplats som var tänkt som skydd för vägfararna.

I landsbyn finns en pub; The Little Black Horse och en liten matbutik. För övriga inköp eller restauranger ska man åka till Monte San Savino som ligger ca. 6 km. härifrån.

Byfester: Den mest berömda byfesten i Ciggiano är vinfesten Festa dell’uva. Arrangemanget hålls under två weekender efter varandra i september. Den första vinfesten från Ciggiano hölls den 25:e september 1952. Man byggde en allegorisk vagn som föreställde en raket som pekade ut mot rummet. Denna manifestation glömdes bort för att åter bli upptagen med stor entusiasm och deltagande fram till idag.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Ciggiano