Resor till Chiassa Superiore

Chiassa Superiore lär nog aldrig få sitt eget avsnitt i en reseguide även om det är en ganska charmerande liten landsort med en del fina gamla stenhus och ett naturskönt läge. Här finns med andra ord inga stora, berömda sevärdheter som de du hittar i Toscanas större kulturstäder. Trots det är Chiassa Superiore ett intressant resmål och inte minst eftersom du här kan uppleva ett Toscana fritt från massturism som ofta är fallet längre västerut i regionen.

Chiassa Superiore ligger i en liten dal mellan de låga böljande kullarna som är så karakteristiska för denna del av Italien. Kullarna är på många håll täckta av vinodlingar och olivlundar som under generationer har varit en viktig intäktskälla för folket i dessa trakter. De lokala vinerna och olivoljan får du naturligtvis rikliga möjligheter att njuta av på de lokala familjedrivna osteriorna och trattoriorna där man serverar läckra traditionella rätter utan allt för många krusiduller. Sådana ställen har du en handfull av i själva Chiassa Superiore och många fler när du beger dig ut på utflykter i området.

Den fridfulla landsortsstämningen där livet mest bara går sin gilla gång är perfekt om du behöver komma bort från den hektiska vardagen där hemma. En resa till Chiassa Superiore är emellertid först och främst en möjlighet att få en komfortabel bas för upplevelserika utflykter. Har du planer på en aktiv semester i Toscana är det också perfekt att bo i dessa lantliga omgivningar med massor av lugna småvägar som du kan följa till fots eller på cykel upp bland kullarna och runt till grannstäderna och byarna.

Spännande utflyktsmål i alla riktningar

Det går bussar genom staden men reser du till Chiassa Superiore så bör du ha tillgång till bil för att få ut det mesta möjliga av semestern. Skulle du någon gång vilja ha ett större urval av matställen och shoppingmöjligheter så tar det till exempel inte många minuter att köra de omkring 9 kilometerna söderut till medeltidsstaden Arezzo. Detta är den närmsta större staden som utöver ett bra restaurang- och affärsliv också har en underbar och välbevarad gammal stadsdel. Du bara måste njuta av stämningen på någon av uteserveringarna på Piazza Grande. Detta vackra torg känner du kanske igen från Roberto Benignis Oscarvinnande film "Livet är underbart" där huvudpersonen möter sin tilltänkta just här.

Utöver Arezzo så finns det många andra städer att utforska i närområdet runt Chiassa Superiore mång du säkert aldrig ens hört talas om men som ändå är mycket betagande. För en längre dagsutflykt är ett givet mål renässansstaden Florens. Denna stad når du på omkring en timmes körning från Chiassa Superiore. Du kan också välja att köra i motsatt riktning och på lika kort tid komma till Castiglione del Lago vid Trasimenosjön i grannregionen Umbrien.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Chiassa Superiore