Resor till Chianni

Åk på semester till Chianni i Toscana med Escapeaway

Boka hotell eller semesterlägenhet i området runt Chianni i Toscanas böljande backar. Här får du fred och utsikt - med kort avstånd till Pisa och kusten.

Chianni är en förtjusande och genomgående typiskt, toscansk landsort, som ligger högt i lanskapet med utsikt åt alla håll - och med endast 30 km till kusten och 45 km till Pisa är det en ideal utgångspunkt för en semester som kombinerar avslappning med upplevelser, bad och kultur. Området runt Chianni domineras av stora kastanjeskogar, och naturligtvis odling och framställning av vin och olja.

Staden har färre än 2000 invånare och ligger på knappt 300 meters höjd på en sydöstvänd skråning, som ger optimala solförhållande, och därmed goda växtmöjligheter frå de lokala råvarorna. Närmsta stad är La Sterza i öst, medan de större städerna Pisa och Florens ligger 45, respektivt 100 km, bort.

Chianni är en del av Pisa-provinsen, som är en del av Toscana.

Karta över Chianni i Toscana

Genom att klicka på kartan över Chianni här nerdan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.

 

Hyr hotellrum, semesterlägenhet, villa eller semesterhus

På Escapeaway är vi specialister på Italien, och vi reser varje år runt i landet för att besöka och välja ut hotell, villor och semesterlägenheter till vår katalog. Faktum är att du hittar 1400 handplockade semesterbostäder i programmet, varav cirka 400 stycken ligger i regionen Toscana. Vill du spendera semestern i området runt Chianni, är det lätt att använda sökmaskinen här på vår hemsida. Här kan du också filtrera urvalet av semesterbostäder efter kriterier som t.ex. pool, barnpool, avstånd till strand och/eller stad, eller om det ska finnas restaurang på stället - och mycket mycket mer. Har du behov av tips och råd för att hitta ett hotell eller en semesterlägenhet i Chianni, eller på andra resmål i Toscana eller i Italien, är du naturligtvis välkommen att kontakta oss.

Toscana

Den flygplats som ligger närmst Chianni är Galileo Galilei i Pisa, cirka 50 km bort. Under större delen av sommarhalvåret kan du hitta direkta flyg till Pisa från både Sverige och Danmark. Alternativt finns också Florens flygplats, som kan nås med en mellanlandning från Skandinavien. Från Florens är det cirka 100 km till Chianni. Vi rekommenderar alltid bilhyra till dig som vill uppleva hela Toscanas skönhet. Du kan såklart också ankomma till Toscana från Sverige - det är en körtur på cirka 1900 km från mellersta Sverige. Det är möjligt att åka med buss till Chianni från de närmsta, omkringliggande städerna. Det är en stundtals hårresande resa att åka buss fram på de smala vägarna och skarpa svängarna som dominerar denna del av Toscana.

Restauranger och Shopping

Trots sin lilla storlek baserat på antalet invånare, är Chianni en lång by, på cirka 1,5 km mitt mellan branta bergssidor som tvingat staden att breda ut sig längs landsvägen SP48. En egentligt bykärna hittar du i den norra delen av Chianni, med marknad på Piazza della Chiese (kyrkoplatsen) och diverse restauranger och små barer. Här hittar man också diverse specialbutiker, medan köpmannen finns i den södra delen av staden.

Lokala länkar

Stadens hemsida hittar du här.

Utflykter och sevärdheter

Är man i området och du tycker om att lyssna på musik, så ska du inte gå miste om möjligheten att gå på en konsert i den fantastiska amfiteatern Teatro del Silenzio. Spendera också minst en dag med att besöka Pisa, en dag på att besöka Lucca och gärna några dagar med att besöka Florens. Det är tre helt unika städer, som var och en har sina kännetecken med kulturarv i världsklass.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Chianni