Resor till Chianciano Terme

 

Den underbara lilla staden Chianciano Terme har en äldre och en nyare del samt ligger på en höjd med utsikt över landskapet. Upplev kurbad, historiska byggnader och en del av den vackraste natur Toscana har att erbjuda. Boka din resa till Chianciano Terme med Escapeaway i dag!

 

I östra Toscana, nästintill på gränsen till Umbrien, ligger staden Chianciano Terme, på en plats som nästan kan anses vara för bra för att vara sann. Här bor du mitt i ett av Italiens vackraste landskap, mellan dalarna Val d’Orcia och Val di Chiana, och du har inte heller långt till vinparadiset Montepulciano. Som namnet antyder (terme) är staden en plats dit man bland annat kommer för att njuta av termalbaden som erbjuder vatten med helande egenskaper. Och skulle du vilja byta ut relax och avkoppling en dag, ligger både Perugia (50 km), Siena (50 km) och Florens (90 km) inom räckvidd för en dagsutflykt.

 

Välkommen till Italien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Chianciano Terme och andra städer i området där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

 

En dag full av relax, välmående och avkoppling

 

Chianciano Terme är idag uppdelad i två distinkta områden. Å ena sidan har vi Chianciano Vecchia (gamla Chianciano) som ligger uppe på en liten kulle. Här hälar stadsporten Porta Rivellini dig välkommen till en plats med elegant renässansarkitektur där gatan Via Dante är huvudled. Å andra sidan har vi det moderna kvarteret, Terme, vars kärna har vuxit fram runt de termiska källorna. Den här nyare delen av Terme di Chianciano är den perfekta platsen för dig som vill spendera en dag full med relax, välmående och avkoppling. På SPA runt om i staden kan du ta del av termalbadens läkande och avkopplande kraft, medan du njuter av det vackra landskapet som omger dig – semester i dess rätta bemärkelse.

 

Vackra landskap och spännande städer

När du befinner dig i Chainciano Terme, har du perfekta förutsättningar för att åka på dagsutflykter till vackra landskap och spännande städer. Som tidigare nämnt, bor du mitt emellan två av Toscanas vackraste dalar, Val d’Orcia och Val di Chiana. Vårt bästa tips är att sätta sig i bilen och bara köra ut i landskapet, utan något mål. Sväng av på de mindre vägarna, stanna till vid en utsiktsplats, besök en vingård och ät en god lunch i en liten by med de lokala invånarna. Det är så du upplever Italien på bästa sätt.

Om du har lust att byta ut lugnet mot lite liv och rörelse, har du goda möjligheter även för detta. Den storstad som ligger närmast Chianciano Terme, är faktiskt Perugia i Umbrien, men även Siena ligger på ungefär samma avstånd. I båda dessa städer kan du uppleva medeltida charm och historiska stadskärnor som är fulla med monument, restauranger och caféer. Perugia är värd för flera event under året, där jazzfestivalen Umbria Jazz och chokladfestivalen Eurochocolate tillhör de mest populära. I Siena kan du istället uppleva ett av de mest fartfyllda eventen i hela Italien: hästkapplöpningen Il Palio di Siena. En folkfest och upplevelse du kommer att komma ihåg hela livet.

På lite längre avstånd (90 km) ligger regionhuvudstaden Florens, som egentligen kräver en hel semester i sig om du vill hinna med allt – men du kan gott och väl besöka staden över en dag och få med dig godbitarna hem. Om du inte är på humör för att besöka stadens alla kyrkor, monument och muséer, rekommenderar vi dig att ta dig över floden Arno, till området Oltrarno, och där spendera dagen med att strosa runt på mysiga gator, äta gelato och betrakta folklivet på stadsdelens torg.

Hitta en billig resa till Chianciano Terme

Skriv in dina semesterönskemål i sökmotorn så hittar du lätt en flexibel resa till Chianciano Terme som passar dig och dina planer. Välj mellan avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamns flygplats - så söker vi efter billiga flygbiljetter från samtliga flygbolag och kombinerar dem med våra utvalda hotell i Chianciano Terme, enbart de hotell som fått fina omdömen. Du får en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till nätets bästa pris.

>> Läs även om resor till Trasimenosjön här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Chianciano Terme