Resor till Cerreto Guidi

En liten renässanslandsort

Vem har någonsin hört talas om Cerreto Guidi? Även i självaste Toscana är det få som kommer känna igen namnet.

Det hjälper som regel, att nämna några av de kända grannstäderna: Vinci (där Leonardo da Vinci kom ifrån), Empoli (som har ett fotbollslag i Serie A) - ja, och så har vi ju självaste Florens som ligger endast 35 km västerut, mitt i ett vackert landskap präglat av olivlundar och vinfält.

I staden ligger dessutom en av de kända Medici-villorna, som byggdes 1555 på order av Cosimo I dei Medici, som primärt använde denna villa som jaktreseidens. Den är idag inredd till ett museum.

Cerreto Guidi, är också en kommun med endat 10.000 invånare men endast ett par tuden av dem bor i staden, som ligger på en liten backtopp. Här hittar du diverse inköpsmöjligheter, restauranger och en fin liten kyrka, Chiesa di San Leonardo, vars ursprung går hela vägen tillbaka till 900-talet.

Karta över Cerreto Guidi

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.Hotell, semeterlägenhet eller villa?

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Cerrreto Guidi och på andra destinationer i Toscana. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Vill du flyga till Cerreto Guidi, ligger Florens flygplats (flygplatskod: FLR) närmast. Denna flygplats betjänas av lågprisbolaget Vueling, samt ett brett urval traditionella flygbolag, som Airfrance, Lufthansa och KLM, med rutter till stora delar av övriga Europa - däribland Sverige och Danmark. 

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester i Toscana

Det är möjligt att komma till Cerreto Guidi med en kombination av tåg och buss, från t.ex. Florens. Men de flesta föredrar att hyra en bil till semestern, vilket vi också rekommenderar här. Med en bil är det lätt att komma till och från flygplatsen, och du kan också åka iväg på utflykter utan att vara beroende av tidtabeller. Det mest praktiska är att beställa en hyrbil på Florens flygplats, redan hemifrån, så står det en bil och väntar på dig vid ankomst.

Utflykter

Du bor nästan mitt emellan Lucca och Florens, två av Toscanas vackraste och mest intressanta städer. Ett besök i en av dess medeltida städer, kan absolut ta en hel dag, om du också ska ha tid att promenera runt på måfå på de trevliga, gamla gatorna, och inte minst ha tid att njuta av de stora utbudet restauranger, caféer och barer som finns här.

Likaså kan vi rekommendera att köra 20 km norrut, till Pistoia, som är en lite översed stad i förhållande till de två städerna nämna här ovan. Men Pistoia är rik på historia, vackra byggnader, konst och medeltida stämning - absolut värt ett besök.

Är det inte nog med Villa Medicea i Corrento Guidi, finns det många fler Medici-villor att besöka runt omkring Florens.

Toscana är dock inte "bara" rik på kulturarv, men har också massor av vacker natur att bjuda på. Det finns således massor av möjligheter för att spendera en aktiv semester med vackra vandrings- och cykelturer i närområdet. Du kan eventuellt förenda det bästa av två världar och följa stigen "Strada del Vino e dell'olio del Montalbano" - full med kulinariska upplevelser.

Sök priser på utflykter i Toscana med eller utan lokal guide här

Lokala länkar

Stadens och kommunens officiella hemsida hittar du här (på italienska)

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cerreto Guidi