Resor till Cenaia

Lantlig ro nära det mesta

Cenaia är en liten levande landsort i Pisa-provinsen. Stadens ekonomi är delvis baserad på lantbruk och delvis på hantverksställen som ligger på vägen till Pisa.

Staden har endast ett par tuden invånare, och hit kommer inte många turister. Det centrala läget i förhållande till havet, och en rad av Toscanas mest berömda kulturstäder gör den dock till ett intressant resmål. Helt utan sevärdheter är Cenaia dock inte - i utkanten av staden ligger en gammal herrgård, Torre a Cenaia, som ursprungligen lade grund för staden. Idag används platsen till ekologiskt lantbruk och vinodling. Framförallt rundvisningarna på den vackra, gamla egendomen - och vinprovningarna - lockar en del besökare. 

Karta över Cenaia

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäer vi tillhandahåller i området. 

En bra utgångspunkt

I Cenaia hittar du alla de nödvändiga butikerna för daglig inköp, några caféer för att få en kopp kaffe på morgonen eller en glass på eftermiddagen, ett apotek, en bank och några restauranger/pizzerior. Vi rekomenderar boende i Cenaia åt dem som vill hinna se så mycket som möjligt under sin semester då man har nära till den kostnadsfria motorvägen Fi-Pi-Li.

Här befinner du dig endast ca. 25 km från kusten, 20 km från Pisa, 36 km från Lucca och ca. 85 km från Florens. Bland de mindre och mysiga städerna kan vi rekommendera ett besök i Lari (10 km) och Volterra (45 km).Semesterbostäder i Cenaia?

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Cenaia. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Det är endast 24 km till Pisa flygplats, som med rutter till övriga Europa är en av de primära ingångsporterna till Toscana. Bland flygbolagen som betjänar flygplatsen finns Ryanair, easyJet, Norwegian och SAS. Framför allt mellan vår till höst, finns det goda möjigheter att hitta direkta flygförbindelser från Sverige och Danmark till Pisa, men om du inte skulle hitta någon som passar, kan du också leta efter flyg till Florens som också ligger inom räckvidd.

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

>>> Mer information om direkta flygförbindelser till Italien

Närmsta tågstation med förbindelse till både Florens och Pisa ligger i Pontedera. Härifrån ka du ta dig den sista biten till Cenaia med buss. Men trots möjlighetera för att komma till staden med offentlig transport, kan det vara en bra idé att hyra en bil till semestern. Framförallt om du lättare vill kunna ta dig runt till alla sevärdheter och trevliga medeltida städer som ligger i området. Har du en hyrbil, kan du eventuellt också åka iväg på en bilrundresa i Toscana, för att uppleva så mycket som möjligt av denna vackra region.

Beställ din resa till Toscana som ett samlat paket

På Escapeaway har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som Escapeaway har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

>>> Mer information om att resa till Toscana med ett samlat paket

Utflykter

Cenaia ligger mitt i en smörhåla då det kommer till intressanta utflyktsmål. Härifrån är det lätt att åka på turer till en rad av Toscanas mest kända och intressanta städer. På utflykter till Lucca, Pisa och Florens väntar dig således historiska sevärdheter och konst i världsklass. Därtill kommer naturligtvis den härliga atmosfären som råder i dessa städer, vilken bjuder in till avslappnande stunder med god mat och gott vin.

Vill du gärna till havet, kan vi rekommendera att besöka Castiglioncello. Det är en liten stad, som är känd i Toscana för sin fantastiska klippkust och för det mest fantastiska badvattnet. Innan turen går tillbaka efter en härlig dag vid havet, kan du stilla hungern på en av alla stadens restauraner eller pizzerior.

Önskar du att utforksa regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter i Toscana, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.

Lokala länkar

Hemsidan för vingården Torre a Cenaia hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cenaia

Vad tycker gästerna om i Cenaia?

7,1
Samlade gästomdömen
Baserat på 15 recensioner