Resor till Cecina Mare

Cecina Mare, som också kallas Marina di Cecina ligger precis vid stranden endast 3 km från själva Cecina. Staden ligger längs kusten söder om Livorno mellan en stor pinjeskog och de mjuka högdragen som långsamt stiger mot Volterra.

Cecina Mare, också kallas Marina di Cecina ligger precis vid stranden endast 3 km från själva Cecina. Staden ligger längs kusten söder om Pisa och Livorno och kan nås på motorväg eller med tåg (längs kusten), då det finns en tågstation i Cecina centrum. Belägenheten är bra för dem som önskar kunna gå till stranden men också gärna ta på bilutflykter, t.ex. in i landet mot de mjuka högdragen som långsamt stiger mot Volterra.

Stranden längs strandpromenaden är förhållandevis upptagen av solstolar och parasoller som hör till de olika hotellen. Vid den södra änden av staden börjar den stora pinjeskogen och längs den är stranden offentlig. Båda ställen har sandstrand och vattnet är ofta kristallklart, speciellt på morgonen. Den stora pinjeskogen är hemstad för många fåglar och små djur som ofta samlas omkring picknick-borden.

Som i de flesta badorter bjuder strandpromenaden på ett brett urval av restauranger, pizzerior och caféer. För ett ännu större urval kan man besöka Cecina centrum var det dessutom är marknad en dag i veckan när den inte är i någon av i de omkringliggande byarna, inklusiv Cecina Mare.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Cecina Mare

Vad tycker gästerna om i Cecina Mare?

7,8
Samlade gästomdömen
Baserat på 49 recensioner