Resor till Castiglione della Pescaia

Pittoreskt centrum och underbara sandstränder.

Castiglione della Pescaia är en mysig liten kustort omgiven av härliga sandstränder och fint badvatten. Det är inte märkligt att den lilla staden är en av Toscanas mest eftertraktade, även för italienarna själva. Strax i utkanten ligger underbara Punta Ala.

Castiglione della Pescaia var ursprungligen ett fiskeläge, men idag lägger inte bara fiskebåtar till utan även lyxbåtar och yachter som idylliskt ligger förtöjda i hamnkanalen och vaggar, när fiskarna om kvällen seglar förbi med dagens fångst som ska levereras till stadens restauranger. Både norr och söder om staden sträcker sig långa och fina sandstränder där soltörstande besökare tillbringar sina dagar under sommarhalvåret.

Karta över Castiglione della Pescaia

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.

En liten stad fylld av liv, charm och stil

Namnet på staden kommer från den stora fästningen, som uppe på Monte Petriccio, bildar stadens krona. Uppe i fästningen hittar du under sommaren ett antal restauranger, barer och caféer, men även nere runt hamnen är det fullt av liv och rörelse. Här finns verkligen allt du kan tänkas behöva för en härlig semester vid havet! Förutom barer, restauranger, diskotek och fester på stranden finns här supermarknader och butiker av olika slag.
Om du är trött på de nordtoskanska badorternas massturism bör du ta en tur till Castiglione della Pescaia innan du avskriver regionen som baddestination. Denna stad har nämligen all den charm och stil som de norra badorterna saknar, och är faktiskt en av våra favoriter

Strax norr om staden ligger underbara Punta Ala

Ca 16 km norr om Castiglione della Pescaia (20 km med bil) ligger ett härligt naturområde som heter Punta Ala, ett både känt och omtyckt resmål. Läget är naturskönt där du har skog bakom dig och hav framför dig. Punta Ala som tidigare hette Punta Troia utvecklades först på 70-talet och idag är området känt för sin välutrustade hamn, Yacht-club och sin golfbana. Och det märks att Punta Ala håller högre klass än många av sina "grannar" utan att för den skull bli allt för snobbigt. Detta är platsen för dig som letar efter vacker natur, underbar bukt med fin sandstrand och klart badvatten (bättre än den strand du hittar mitt i stan). Vi rekommenderar dig att unna dig en stranddag här och prova på någon av de restauranger du hittar utmed stranden. T.e.x Hotel La Bussola har en restaurang som är öppen för allmänheten och som serverar god och prisvärd mat.

Du kan välja mellan hotell, lägenhet, gård...

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterbostäder i Toscana. Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Castiglione della Pescaia. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toskansk vingård.
Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Vill du flyga till Toscana, ligger Pisa flygplats närmast Castiglione della Pescaia, men det är inte våldsamt mycket längre till Florens flygplats eller flygplatserna i Rom. Dessa flygplatser betjänas av lågprisbolag som Ryanair, easyJet och Vueling, samt ett brett urval traditionella flygbolag, som Airfrance, Lufthansa och KLM, med rutter till stora delar av övriga Europa - däribland Sverige och Danmark. 

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 
Det finns ingen tågstation i Castiglione della Pescaia, men det kör några få dagliga bussar hit från stationerna i Grosseto och Follonica. Det är alltså i princip möjligt att komma hit med offentlig transport, men det är betydligt enklare och bekvämare att ha en hyrbil under semestern, så att du lättare kan planera dina utflykter utan att vara beroende av att passa tidtabeller.

Paketresor till Toscana

Beställ en resa till Toscana, som ett samlat paket vilket inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. En paketresa ger dig extra trygghet, då du täcks av Resegarantifonden och Escapeaways utökade ansvarsförsäkring. 
Sök priser på paketresor till Toscana med Escapeaway

Du kan härifrån göra många trevliga utflykter


Det finns mycket att se och göra runt om Castiglione della Pescaia om du känner för att aktivera dig och variera allt solande och badande. Utöver vindsurfing och andra vattenaktiviteter finns det t.ex. goda möjligheter för att åka på vandrings- och cykelturer lite längre inåt landet. Lägg gärna vägen förbi naturreservatet Riserva Naturale Diaccia Botrona, som är över 1000 hektar stort och anses tillhöra en av Italiens viktigaste våtmarker med värdefull natur. Reservatet är ett av de få ställen där man kan se flamingos i Italien.

Har du en bil, finns det lika många intressanta utflyktsmål inom kort räckvidd. En tur till den medeltida staden Buriano (ca 25 min i bil) kan t.ex. varmt rekommenderas. Här hittar du en borg och en fantastisk utsikt över havet.

Vill du uppleva essensen av gamla Toscana, kan du också köra en tur till Roccatederighi. Denna gamla fästningsstad, som ligger vid naturparken La Pieta, är inte stor, men den unika medeltida stämningen på de smala, charmiga gatorna gör hela turen värd.

Om du nu befinner dig i södra Toscana föreslår vi att du passar på att besöka de vackra tuffstensbyarna som härstammar från etruskernas tid: Pitigliano, Sorano och Sovana. Du kan även ta en tur till Massa Marittima, och medan du är där - och om du tycker om djur - kan du åka till Carapax som är ett europeiskt center för bevaring av sköldpaddor. Kör du inåt landet kan du bada i de varma källorna Saturnia och längtar du efter att få på dig kängorna kan du vandra i naturområdet Parco Regionale dell’Uccellina.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Castiglione della Pescaia