Resor till Castiglion d'Orcia

Mellan Siena och Orvieto ligger Castiglion d'Orcia i vackra och stämningsfulla omgivningar. Inte långt härifrån finner man Amiataberget, Montalcino, Pienza och Montepulciano som alla är värda ett besök.

Staden blev omtalad första gången 714 e. Kr. då den ägdes av adelsfamiljen Aldobrandeschi. Den blev självständig kommun år 1252 och under 1300-talet blev den erövrad av Siena. Centrum med de gamla gatorna är mycket trevligt att gå runt i.
Piazza Il Vecchietta är speciellt stämningsfull och värd ett besök.

Den medeltida kyrkan tillägnad Maria Magdalena är ett fint exempel på romansk arkitektur.
Facaden är från 1200-talet medan dess apsis är hundra år äldre. Den och det närliggande klocktornet har nyligen renoverats.
En samling av Castigliones konstverk finns i stadens huvudkyrka, Chiesa dei Santi Stefano e Degna.
Facaden är från 1500-talet. Några stora verk av de stora senesiska mästarna Simone Martini och Pietro Lorenzetti har blivit borttagna och skickade till renovering. När de returneras blir de utgångspunkten för bildningen av ett nytt stadsmuseum.

En lätt stigande väg leder till Aldobrandeschiernas fästning, även kallad Rocca a Tentennano varifrån man hade kontroll över hela staden. Muren är fortfarande intakt på den norra sidan. På toppen av backen finns en stor slätt som nu är en park. Härifrån har man en enastående utsikt över Amiataberget, staden och själva fästningen.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Castiglion d'Orcia