Resor till Castelnuovo dell' Abate

Charmig liten medeltidsstad i Toscana

Castelnuovo dell'Abate är idag en liten sömning stad i Toscaba, där det inte händer mycket. Turister kommer sällan hit, men några hittar hit - framförallt för att besöka några av de berömda vingårdarna som hör till husen i staden.

Den lilla byn bjuder på mysig och historisk atmosfär. Utbudet är inte så stort, men här finns en bar och ett par restauranger.

Under sommarhalvåret lever byn upp och man drar ihop olika trevliga events som du kan delta i - det kan handla om allt från konst och musik till sport och gastronomi. Dessutom ordnas utflykter av olika slag, vissa på två hjul.

Du befinner dig i underbara Val d'Orcia med sitt vackra landskap fullt med olivlundar och cypresser. Det är endast cirka 10 km till den mer kända staden Montalcino, och andra trevliga utflyktsmål i området är San Quiro d'Orcia och Bagno Vignoni.

Karta över Castelnuovo dell' Abate

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över den lilla staden, samt för att se vilka semesterbostäder och hotell vi tillhandahåller i området.Semesterbostad eller hotell i Castelnuovo dell'Abate

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Castelnuovo dell'Abate. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och lokal transport

Vill du inte köra hela vägen till Italien för att spendera semestern i Castelnuovo dell'Abate, ska du istället leta flygbiljetter till Florens eller Pisa flygplats, vilka är de som ligger närmate. Under framförallt högsäsongen, kan du hitta direkta rutter hit från flygplatserna i Skandinavien. Du kan själv hitta de flygavgångar, som bäst passar till din semester genom att använda vår sökmotor - du behöver endast ange dina valda semesterdatum och ange "flyg + boende".

Restauranger och inköp

Det finns endast ett fåtal restauranger i staden, och det är därför bra att ha en bil under semestern för att kunna köra till andra restauranger - liksom det är en fördel av ha en bil för att kunna handla in varor i de större grannstäderna - till exempel i Montalcino, som ligger en kvarts bilfärd bort.

Utflyktsmöjligheter

Det är inte bara för att handla matvaror som du bör bege dig till Montalcino - här finns också en imponerande fästning från 1300-talet, och på en promenad i den gamla stadsdelen, kommer du förbi åtskilliga vinkällare, hantverks-butiker, samt många små, trevliga caféer och restauranger.

När du är på semester i Castelnuovo dell'Abate har du generellt en bra utgångspunkt för att uppleva Toscanas höjdpunkter. Vi kan t.ex. varmt rekommendera att du tar dig gott om tid för att utforska dalen Val d'Orcia, som utöver Montalcino också rymmer många andra, charmiga och intressanta småstäder. Området kan både upplevas i bil eller på cykel och till fots.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Castelnuovo dell' Abate