Resor till Castelnuovo Berardenga

Semester på kanten av Chianti vindistrikt i Toscana

Castelnuovo Berardenga ligger cirka 15 minuter öster om Siena, omgiven av vinfält och kullar i det berömda vindistriktet Chianti.

Castelnuovo Berardenga i Toscana har existerat sedan etruskernas tid. Det är en charmig stad med många borgar och fästningar i området. I staden finns dessutom ett gammalt karmelitkloster som byggdes år 867m samt slottet Montalto från 1090.

Själva borgen Castelnuovo byggdes 1366 som et strategiskt försvar av Siena. Man kan fortfarande se försvarsborgens torn på Piazza Petrilli, där det har tjänat som klocktorn sedan 1755.

Denna stad är ett utmärkt val för de som vill ha en avkopplande semester men samtidigt ha ett bra utgångsläge för att besöka trevliga sevärdheter. Siena, Arezzo och de vackra kullarna och dalarna i Chianti är under alla omständigheter värt att besöka om man väljer att bo i Castelnuovo Berardenga. Dessutom får man ju inte glömma alla vingårdarna...

Karta över Castelnuovo Berardenga

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.Hotell, semeterlägenhet eller...?

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Castelnuovo Berardenga. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Vill du flyga till Toscana, ligger Florens flygplats närmast Castelnuovo Berardenga. Denna flygplats betjänas av lågprisbolaget Vueling, samt ett brett urval traditionella flygbolag, som Airfrance, Lufthansa och KLM, med rutter till stora delar av övriga Europa - däribland Sverige och Danmark. Det är inte heller långt till Perugia flygplats, som primärt är intressant på grund av Ryanairs närvaro. Om du är inställd på att köra några timmar, är flygplatserna i Rom också ett alternativ.

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Det kör en buss mellan Castelbuovo Berardenga och Siena, varifrån det finns en tågförbindelse till bland annat Florens och Rom. Men trots dessa offentliga transportmöjligheterna är det vår erfarenhet att det som regel är mest praktiskt att ha en hyrbil under semestern i Italien. Många väljer att beställa en hyrbil på Florens flygplats, så kommer du snabbt fram till din semesterbostad efter ankomst i landet.

Restauranger och inköp

Du hittar en handfull restauranger i staden, samt möjlighet till att handla in dagligvaror hos köpmännen i staden, vilka säljer goda lokala delikatesser. Det hålls dessutom en veckovis återkommande matmarknad där du kan köpa färsk frukt och grönsaker.

Utflykter

Du kan enkelt få tiden att gå genom att bara utforska närområdet. Här finns gamla kyrkor som Pieve a Pacina, som kanske är en av områdets äldsta, samt åtskillga villor med stora trädgårdar såsom Villa Chigi Saracini.

Vill du gärna uppleva de charmiga vingårdarna i regionen, har du också kommit till helt rätt ställe. Du har en bra bas för att fördjupa dig i det berömda vindistriktet Chianti, med alla dess vingårdar och små trevliga landsorter.

Det är också perfekt att kunna åka en tur till Siena, som ligger 20 km bort - här ginns många historiska och kulturella sevärdheter.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Castelnuovo Berardenga