Resor till Castello San Niccolò

Castello San Niccolò är inte en egentlig stad utan snarare en samling mindre landsorter utspridda bland de skogsklädda kullarna i östra Toscana. Orterna inkluderar bland annat Strada, Caiano, Vado, Cetica och Borgo alla Collina. Den förstnämnda är områdets huvudstad. Rakt österut ligger nationalparken Foreste Casentinesi, Monte Falterona och Campigna där du kan uppleva ett av de ursprungligaste skogsområdena i Europa. Samma stämning av ursprunglighet och orördhet kan du uppleva i de små landsortssamhällena i Castello San Niccolò.

Även om du bara 50 kilometer västerut kommer till ett av Toscanas mest kända resmål, renässansstaden Florens, så har du på en resa till Castello San Niccolò möjlighet att uppleva ett autentiskt italienskt landsortsliv. Här finns i och för sig inte några berömda attraktioner eller nöjen men i gengäld är detta ett ställe att resa till när du drömmer om en Italien semester i fridfulla och mycket natursköna omgivningar.

Aktiv semester i ett område fullt av historia

I Castello San Niccolò slipper du massturismens horder och har istället en bra utgångspunkt för en aktiv semester i Toscana. Den närliggande nationalparken erbjuder till exempel över 600 kilometer vandringsstigar medan de snirklande och backiga småvägarna mellan områdets byar och småstäder är som gjorda för cykelturer med hög puls.

På din resa till Castello San Niccolò får du också rikliga möjligheter att fördjupa dig i historiska sevärdheter. För det första har de flesta av landsorterna i området mängder av medeltidsstämning med smala gator som slingrar sig mellan rustika stenhus. För det andra kan du se imponerande borgar som från sina positioner på backtopparna på sin tid var viktiga för maktbalansen i regionen. Uppe ovanför den lilla staden Strada står till exempel borgen Castello di Castel San Niccolò som härstammar från 1000-talet och som området också är uppkallad efter. Här kan du tydligt känna historiens vingslag.

Smaka på Toscana

Det finns många liknande små pärlor i Castello San Niccolò som inbjuder till utflykter där du längs vägen kan låta dig inspireras av spontana avstickare. Detta gäller naturligtvis inte minst när du kommer förbi lokala trattorior och restauranger. Italien är känt för sina gastronomiska kvaliteter och Castello San Niccolò utgör inget undantag. Under din resa kan du se fram emot många stora kulinariska upplevelser. Bor du i en semesterlägenhet med eget kök så finns det rikliga möjligheter att köpa färska grönsaker och andra lokala produkter på marknader. Vill du handla i dagligvarubutiker så hittar du flest sådana i den vackra staden Poppi lite öster om Castello San Niccolò. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Castello San Niccolò