Resor till Castelfiorentino

Staden ligger riktigt bra för att komma runt i Toscana, då det även finns en tågstation bor många här som jobbar i Florens. Det historiska centrum är också väldigt vackert och efter att ha upplevt turistmassorna i San Gimignano, Greve in Chianti, Florens och så många andra ställen, är det sannerligen skönt att komma till Castelfiorentino och gå runt bland de lokala invånarna.

Belägen bland gröna kullar är Castelfiorentino en tilltalande stad med sina många naturrutter. Under medeltiden var detta område ett transitområde för pilgrimmar och andra resande som kom från Nordeuropa på väg mot Rom, då Via Francigena korsade Via Volterrana ganska nära staden.

"Inte den vackraste pärlan bland de toscanska städerna", så inleder en tysk guidebok sin beskrivning av Castelfiorentino. Det kan vi vara eniga om men grunden är till stor del den stora stadsdel som har vuxit fram speciellt efter det andra världskriget, var man finner allt vad man kan förvänta sig av en modernare by.

Det historiska centrum är rätt vackert och efter att man upplevt turistmassorna i San Gimignano, Greve in Chianti, Florens och många fler, är det sannerligen skönt att komma till Castelfiorentino och gå runt bland de lokala invånarna.

Omkring staden: Från den centrala platsen Piazza Cavour, går man över floden Elsa och svänger till höger på Via Sanminiatese, som tar en ut från staden. Efter förstaden Dogana ankommer man till det lilla samhället Madonna della Tosse, var man finner kapellet med fresker av Benozzo Gozzoli och hans elever från 1484 – idag uppbevaras freskerna på Via Tilli.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Castelfiorentino