Resor till Castel Focognano

Medelålder och skogsklädda berg i Toscana

Castel Focognano är en mycket liten landsort, med endast en kyrka och en liten livsmedelsaffär. Orten ligger i södra delen av Casentino-dalen, norr om Arezzo i Toscana.

Stadens historia går tillbaka till år 1028, då den uppstod mellan tre klyftor ovanpå en brant bergssluttning, och var på den tiden omgiven av en dubbel ringmur. Det råder dock inget tvivel om, att området har varit bebott ännu längre tillbaka då man har gjort arkeologiska fynd från etruskernas tid i området. Det finns likaså spår från romartiden, men dessa små samhällen på bergssluttningen, övergavs då barbarer invaderade området. Folk kom först tillbaka i samband med att borgen byggdes, vilken också la namn till den nya staden.

Karta över Castel Focognano

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. 

Rassina

Sedan slutet av 1700-talet har Castel Focognano tillhört Rassina, som i kraft av sitt något mer strategiska läge vid floden Arno blivit en av de viktigaste handelsstäderna i området. Rassina ligger ca. 5 km bort och är än idag en levande och aktiv stad, som lever av hantverk, industri och handel - framförallt inom framställning och behandling av ull-, linne- och silkeskläder. Det är till Rassina du ska åka för att hitta restauranger, supermarknader och apotek.

Stadsfester

Om du vill uppleva en lokal, festlig och folklig sommar, så ska du åka till Rassina, då här arrangeras olika arrangemang under hela sommaren.Hotell eller semeterlägenhet i Castel Focognano?

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Castel Focognano. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Vill du flyga till Castel Focognano, ligger Florens flygplats närmast. Denna flygplats betjänas av lågprisbolaget Vueling, samt ett brett urval traditionella flygbolag, som Airfrance, Lufthansa och KLM, med rutter till stora delar av övriga Europa - däribland Sverige och Danmark. 

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Närmaste tågstation ligger i Rassina, och har förbindelse med Florens via Arezzo. Det finns en bussförbindelse från stationen den sista biten upp till Castel Focognano, men det kan vara lättare att ta en taxi, så bussen många gånger endaste kör en gång om dagen. Om du vill underlätta för dig själv, rekommenderar vi att hyra en bil under semestern, så att du lättare kommer till och från flygplatsen, samt har en större frihet att åka iväg på utflykter till regionens sevärdheter.

Utflykter

Du kan spendera stor del av semestern med att åka runt på utflykter i Casentinodalen med alla dess medeltida städer och slott. Här finns också rik möjlighet för att spendera en aktiv semester i Toscana, med många olika vandringsturer och cykelutflykter. 

Av de större städerna i området, är Florens naturligtvis svår att undvika, med alla dess kulturella och historiska sevärdheter. Men ta också en tur till trevliga Arezzo, som trots att den var med i Roberto Benignis film - La vita è bella - inte är överfull av turister. 

Önskar du att utforksa regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter i Toscana, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.

Lokala länkar

Kommunens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Castel Focognano