Resor till Casoli

Spendera semestern i Casoli, nära Lucca och kusten i Toscana

Åk med Escapeaway till Casoli - en liten juvel som hänger på bergssidan över kusten, och ger dig direkt tillgång till något av de bästa med Toscana: naturen!

Mitt i praktfull natur, med en betagande utsikt ner i dalen, ut mot kusten och upp i marmorbergen, ligger den lilla landsorten Casoli. Du kommer att värdesätta läget: här är det ca 20 km till strand och hav, ca 35 km till Pisa och ca 30 km till Luccas historiska centrum - och från staden är det direkt tillgågn till flotta, markerade vandringsleder i närområdet. Ett sant paradis för utflykter.

Staden nästan klamrar sig fast på bergssidan, och man tänker att det inte varit lätt att anlägga en stad här. Endast en väg leder hit, Via Nuova, som fortsätter en bit efter staden, för att därefter försvinna blint i de branta och oframkomliga bergen. Nästan oavsett var du är, har du en imponerande utsikt till antingen dal, kust eller berg, trots att staden endast ligger på cirka 380 meters höjd över havet.

Casoli har ett mycket begränsat utbud av butiker och restauranger, och det rekommenderas därför att köra de cirka 10 km till Camaiore för att göra de dagliga inköpen - eller för att ta ett dopp i den offentliga poolen.

Karta över Casoli vid Lucca i Toscana

Klicka på kartan för att kunna zooma in och ut, och se information om närliggande flygplatser och städer - samt vilka semesterboende som finns tillgängliga i närheten.Semesterboende i Casoli

Området norr om Viareggio, från kusten och upp i de branta backarna, rymmer en massa spännande semesterbostäder, som väntar på att ta emot dig på din kommande semester. Oavsett om du är på jakt efter ett hotellrum, en semesterlägenhet, eller kanske en egen villa till familjen, så kan du hitta det här. Hos Escapeaway är vi redo att hjälpa dig med att välja den perfekta bostaden - du behöver bara kontakta oss per telefon eller via mail. Du kan naturligtvis också hitta vad du söker genom att skriva in datum och antal personer i sökmaskinen här på sidan.

Transport

Casoli ligger ganska nära Pisa, där också områdets klart största flygplats ligger. Den betjänas av många flygbolag och kan ofta nås direkt från Sverige och Danmark. Räkna med en timmes biltur från Pisas flygplats till Casoli. Den viktiga motorvägen E80 som löper längs med kusten, går nära förbi Casoli och förbinds från söder av E76/A11 till Florens. Från stationen i Camaiore går det direkta tåg till Pisa, Florens, La Spezia (för Cinque Terre), Milano och Lucca, och om du önskar att besöka en av dessa städer, kan tåget vara ett riktigt bra alternativ så att du slipper tänka på att hitta parkering. Det är också en behaglig transportform och generellt fungerar de italienska järnvägarna riktigt bra.

Restauranger och shopping

Som tidigare nämnt, är inköpsmöjligheterna i själva Casoli nästan obefintliga, men här finns dock ett par mindre restauranger. Då man alltid kör genom Camaiore på vägen, är det naturligt att göra sina inköp där. Vill du gärna gå i butiker, och ha ett större utbud av restauranger att välja emellan, så heter destinationerna självklart Pisa eller Lucca - båda har ett stort utbud.

Utflykter och sevärdheter

Nära Casoli (ca 8 km) ligger Pietrasanta, som är en liten fin kuststad med många gamla byggnader och massor av konst. Det kan rekommenderas att ta en eftermiddag eller kväll här, där man kan njuta av staden och en god måltid mat. Annars är det naturligt att spendera en gel del tid på att besöka både världsberömda Pisa, och den charmerende kulturstaden Lucca - båda inom 30 km. Mot norr ligger Cinque Terre. Låt bilen stå och ta tåget dit, för att sedan upptäcka de fem städerna som finns på UNESCOs världsarvslista.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Casoli