Resor till Casole d'Elsa

Medeltida stad med panoramautsikt över kullarna i Toscana

Denna förtjusande lilla landsort bjuder på allt det, som man drömmer om då tankarna går till Toscana. Här får du en unik, stämningsfull ram om din semester.

Casole d´Elsa är känd sedan Medeltiden, då det byggdes en borg på platsen. Denna blev under de efterföljande århundradena utvidgad och förstärkt, och när man ser den belägen högt uppe på sin kulle förstår man att det inte varit lätt att bryta sig in i staden genom tiderna.

Karta över Casole d'Elsa

Klicka på kartan över Casole d'Elsa för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.

Staden

Casole d'Elsa har cirka 3000 invånare. I den ena delen av byn ligger ett massivt fort, följt av den pittoreska kyrkan en bit längre ner på gatan, och mellan dessa två sevärdheter, hittar du några trevliga restauranger, cafeér och inköpsmöjligheter - och inte att förglömma en bagare vars bröd är en sann upplevelse.

Andra städer

Casole d´Elsa är i stort sätt okänd utanför Italien, så du behöver inte trängas med turister. Läget är även perfekt för utflykter till kända städer som t.ex. San Gimignano (21 km), Siena (35 km) och charmiga Colle Val d´Elsa (13 km).Hotell eller semeterlägenhet i Casole d'Elsa?

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Casole d'Elsa. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Om du inte vill köra den långa turen genom Europa, finns det goda möjligheter att flyga till Toscana. Närmaste flygplats ligger vid Florens, och några få kilometer länge bort ligger dessutom Pisa flygplats. Tillsammans betjänas dessa flygplatser av många olika flygbolag, och det finns goda möjligheter att hitta ett direktflyg hit från de skandinaviska flygplatserna.

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. Läs mer om resor till Toscana med flyg.

Buss, tåg eller hyrbil?

Med några byten på vägen, är det möjligt att komma fram till Casole d'Ela med buss från bland annat Pisa och Florens, eller från den närmaste tågstationen i Poggibonsi. Var dock uppmärksam på att bussarna några dagar endast kör några få gånger om dagen. Därför rekommenderar vi att du hyr en bil - det är mest praktiskt att boka den hemiffrån och hämta den på flygplatsen. Med en hyrbil kommer du snabbt fram till din semeserbostad och är mer fri att åka iväg på utflykter till regionens sevärdheter. Läs mer om t.ex. bilhyra på Florens flygplats här

Restauranger och shopping

Det finns ett begränsat, men bra, urval av restauranger i Casole d'Elsa. Det finns också en köpman i staden, där du kan hitta de mesta till det dagliga behovet. Till större inköp, och om du får lust att leta i spännande butiker, får du ta en tur till en av de större städerna i området. Här finns det naturligtvis också fler restauranger, caféer och barer. Åk t.ex. till den närliggande staden Colle Val d'Elsa.

Utflykter

Det ligger många intressanta medeltidsstäder inom kort räckvidd. Utöver Colle Val d'Elsa bör du t.ex. åka till San GImignano, som är berömd för alla sina torn, och dessutom lyckats bibehålla sin ursprungliga charm och atmosfär. Då du bor nära San Gimignano, kan du också stanna och uppleva staden på kvällen, då många av dagsturisterna har lämnat platsen - det kan vara en fördel framförallt under högsäsongen.

Det är inte heller långt till nen av Toscanas mest kända städer: Siena. Berömmelsen skylls inte minst på den legendariska hästkapplöpningen, Palio, som håller på olika tidpunktern under sommaren.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Casole d'Elsa