Resor till Casale Marittimo

Åk på semester nära havet mitt på den toscanska kusten

Boka nästa semester till denna lilla pittoreska stad på toppen av kullen, mitt i det böljande toscanska landskapet, och endast 12 km från sandstränderna i Cecina Mare.

Staden har historiskt sätt tillhört Florens, men vid en folkomröstning år 1860 bestämde invånarna i Casale Marittimo att de ville tillhöra Kungariket Sardinien (som sedermera blev en del av Republiken Italien från 1861). Av totalt 320 valdeltagare, var det endast en som röstade emot. Idag har Casale Marittimo cirka 1000 invånare och är en del av provinsen Pisa. Du ska inte förvänta dg det stora nattlivet i Casale Marittimo, men det finns ett par restauranger, caféer, och möjlighet för att köpa in dagligvaror. Staden har en avslappnande och härlig atmosfär, och ligger på 214 meters höjd över havet - det låter kanske inte så högt, men då det är kort avstånd till kusten, har du faktiskt vackra utsikter från de flesta delarna av staden.

Karta över Casale Marittimo i Toscana

Klicka på kartan här nedan och få information om området. Här kan du se var våra olika hotell och semesterbostäder är placerade, samt se avstånd till t.ex. flygplatser, sevärdheter med mera.Boka hotell, semesterlägenhet eller semesterhus i området omkring Casale Marittimo

Du hittar alltid goda övernattningsmöjligheter i Toscana när du bokar med Escapeaway, och om vi inte skulle ha något ledigt just i Casale Marittimo, så hjälper vi gärna till att hitta något i närheten. Många italienska Bed & breakfast ligger på landet med kort avstånd till närmsta stad, och det gäller även här i kustbergen omkring Pisa. Nyttja vår smarta sökmaskin på toppen av sidan, där du snabbt hittar fram till lediga semesterbostäder med charm och stil. Vi har över 1400 semesterbostäder fördelade över hela Italien, men på ingen annan plats har vi ett större urval än i centrala Toscana - en plats som är älskad och välbesökt av svenskar året runt.

Transport

Precis som till alla andra destinationer i Toscana, är det möjligt att köra egen bil ner till Casale Marittimo. Avståndet från Sverige är cirka 1700 km och rutten går typiskt via Milano, varefter man korsar Apenninerna vid Parma, eller via Bologna och Florens, för att nå fram till kusten längs det Liguriska Havet. Närmsta flygplats är naturligtvis Pisas internationella flygplats, som har många lågprisrutter ut till Europa, bland annat till Kastrup och Skavsta på sommaren. Det tar cirka 1 timme att nå fram i bil från Pisa, primärt på motorvägen E80.

Restauranger och shopping

På grund av den lilla storleken hittar du inte de största inköpsmöjligheterna i Casle Marittimo, men runt stadens centrala torg hittar man ändock en handfull restauranger och caféer, samt ett par specialbutiker. För ytterligare shoppingmöjligheter, kan du köra 10 km i riktning mot kusten, där du hittar staden Cecina. Här finns både stora supermercati och ett större utbud av restauranger.

Utflykter, attraktioner och sevärdheter

Kan du inte heller få nog av gamla bergsbyar och borgar, så ta en tur till Bolgheri, som ligger endast 7 km bort. Härifrån har du en vacker utsikt över vinmarkerna och havet, och möjlighet till att drömma dig tillbaka till medeltiden. Har man barn och andra vattenälskare med på resan, så är Acqua Village Cecina den stora hitten med massor av vattenrutschkanor och bassänger, medan nöjesparken Cavallino Matto är till de som föredrar klassiska tivoli-nöjen på land. Nöjesfältet är utspritt över hela 60 000 kvadratmeter. För de flesta står en dag i Pisa naturligtvis också på önskelistan när resan går till Toscana. Utöver det otroligt berömda lutande tornet, bjuder Pisa också på god mat, shopping, vacker arkitektur och en avslappnande stämning.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Casale Marittimo

Vad tycker gästerna om i Casale Marittimo?

9,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 11 recensioner