Resor till Cantagallo

Semester i Toscanas gröna berg

Medeltidsstaden Cantagallo ligger mitt i Apenninernas gröna berg, och är en bra utgångspunkt för att utforska både natur och kultur i Toscana.

Cantagallo är en liten kommun på knappt 3.000 invånare, som ligger i bergen norr on Prato i Toscana. Invånarna bor utspridda i små städer i dalarna Bisenzio och Limentra, där du kommer upp på höjder från 300 och upp till 1000 meter över havet.

Karta över Cantagallo

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden och för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. 

Naturreservat

I Cantagallo kommun finns också ett litet naturreservat - Riserva Naturale Acquerino Cantagallo - som präglas av skogar med bok och kastanjeträd. Fram till 1960 levde lokalbefolkningen framförallt av kastanjer som de samlade i skogarna, samt frukt och olivolja som producerades på de lägsta sluttningarna. I Cantagallo by ligger naturreservatets turistkontor, där du kan arrangera en guidad tur i naturreservatet.Hotell, semeterlägenhet eller villa?

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway Resor, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Cantagallo. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Vill du flyga till Toscana, ligger Florens flygplats närmast Cantagallo. Denna flygplats betjänas av lågprisbolaget Vueling, samt ett brett urval traditionella flygbolag, som Airfrance, Lufthansa och KLM, med rutter till stora delar av övriga Europa - däribland Sverige och Danmark. 

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

De flesta väljer att bo i en semeterbostad i Cantagallo på grund av den vackra naturen och lantliga ro. Detta betyder dock att man bor cirka 30 minuter från närmaste station i Vaiano, och även om det går en buss mellan Vaiano och Cantagallo, är det en fördel att ha en hyrbil till sitt förfogande på semestern, så att man lättare kan åka iväg och handla, och sticka iväg på utflykter. Det mest praktiska är att hyra en bil på Florens flygplats, redan hemifrån, så att det står en bil och väntar vid ankomst. 

Restaurang och shopping

Medan det i själva landsorten Cantagallo i skrivande stund inte finns några restauranger, finns det i gengäld flera bra restauranger i flera av de andra landsorternai området. Dessutom hittar du ännu fler möjligheter på utflykter till större intressanta städer, som t.ex. Pistoia och Florens. 

Ska det "powershoppas", är det inte långt till Designer Outlet i Barberino di Mugello, där du ofta kan få stora rabatter på en lång rad kända märken.

Utflykter

Är det en aktiv semester i Toscana du önskar dig, kan du få hela semestern att gå med att utforksa de skogsklädda bergen och naturreservaten på olika vandringsturer. Ska naturupplevelserna kryddas med lite kultur, kan vi bland annat rekommendera att ta en tur till Pistoia, som i förhållande till Florens och Lucca, är lite översedd - men absolut har massor att bjuda på i form av historiska sevärdheter, kultur och inte minst en gammal stämningsfull stadskärna. Här hittar du dessutom ett bra urval av restauraner och spännande butiker.

Du har naturligtvis också en perfekt möjlighet att åka på en dagsutflykt till den berömda renässansstaden Florens, som är en äkta storstad, men också en stad full av historia, kultur och äkta italiensk atmosfär. Här finns gott om museum och vackra byggnader - så att det räcker till flera dagars äventyr.

Lokala länkar

Kommunens egen hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cantagallo

Vad tycker gästerna om i Cantagallo?

8,4
Samlade gästomdömen
Baserat på 15 recensioner