Resor till Campiglia Marittima

Denna lilla trevliga stad har allt det man förväntar sig från toscanska små städer och byar. Med sina 13.00 invånare ligger den ibland kullarna i Valle del Cornia och är välsignad med lugn och ro. Området vid Campiglia Marittima skryter med sina vackra vyer till de Toscanska öarna och i nord mot Korsika.

Människor har brukat jorden i området under de sista 90,000 åren men de tidigaste spår man kan finna är från etruskerna och som man kan se vid Forni Fusori i Madonna di Fucinaia, nära den arkeologiska parken Parco Archeominerario di San Silvestro. Parken öppnades 1996 och här finns några av de viktigaste monumenten i området; Rocca San Silvestro är en arekeologisk utgrävning som Universitetet i Siena gör och är en by från år 1000 och som fungerade som aktivt samfund fram till 1400-talet. Om man gillar att vila mer än att se på ruiner så kan man nedanför byn hoppa i den sjö som har en naturlig källa och som har kurerande egenskaper.

Det historiska centrum i Campiglia Marittima, vars existens är dokumenterat från 1100-talet, har även det en det fascinerande monument bland annat: Rocca från 1200-talet, sockelnkyrkan Pieve di San Giovanni och den berömda bas-reliefen av Meleagro i kyrkan Chiesa di San Lorenzo. Nyligen öppnades en bar i det gamla palatset Palazzo Pretorio från 1200-talet, var man kan finna information och dokumentation om vinerna från markerna runt området.

Det finns dessutom gott om restauranger och pizzerior i staden.

Byfester: Från juni till september arrangeras åtskilliga festligheter i staden. I oktober hålls Sagra dell’Autunno som är ett gastronomiskt, kulturellt och traditionellt event. Man kan även gå på arrangemanget Natura & Cucina, som är en gastronomisk tillställning för vin, olivolja och lokalaprodukter som även inkluderar provsmakningar.

Varje torsdag året runt hålls marknad på Piazza Gallistru.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Campiglia Marittima