Resor till Campiglia d'Orcia

Njut av en lugn semester på landet i Toscana

Du ska inte förvänta dig några stora kulturupplevelser i den lilla staden Campiglia d'Orcia, hit åker du snarare för den betagande naturen och den trevliga staden.

På den spetsiga klipp-toppen mitt i staden stod en gång ett fästningstorn som tillhörde den mäktiga familjen Aldobrandeschi. Idag har man återuppfört ett litet torn som påminner om tidigare tiders storhet. Reser du hit på hösten, kan du uppleva den årliga festivalen Festa del Marrone, där man firar kastanjens betydelse för livet på landet. Förutom det, hittar du här ett par butiker, en restaurang och caféer samt gott om lugn och ro.

Karta över Campiglia d'Orcia

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i denna del av Toscana.  

Nära Via Cassia

Staden, som endast har cirka 400 invånare, ligger långt bort från massturismens alfavägar. Dock är det enkelt att ta sig till de kända städerna Montalcino, Pienza, Montepulciano och San Quirico d'Orcia, eftersom Campiglia d'Orcia ligger ganska nära landsvägen Via Cassia, som går från Rom förbi Siena och upp till Florens.Semesterbostäder i Campiglia d'Orcia?

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Campiglia d'Orcia. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Närmaste flygplats, i förhållande till Campiglia d'Orcia, ligger vid Perugia. Detta är en mindre flygplats med ett begränsat antal rutter. Ryanair flyger dock hit från London, så med ett byte på vägen är det möjligt att komma hit från Sverige eller Danmark. Du kan dock också välja att söka efter flygresor till flygplatserna i Florens eller Rom, vilka också ligger inom räckvidd.

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Det finns en bussförbindelse till Campiglia d'Orcia från de närmaste städerna med stationer. Men trots möjlighetera för att komma till staden med offentlig transport, kan det vara en bra idé att hyra en bil till semestern. Framförallt om du lättare vill kunna ta dig runt till alla sevärdheter och trevliga medeltida städer som ligger i området. Har du en hyrbil, kan du eventuellt också åka iväg på en bilrundresa i Toscana, för att uppleva så mycket som möjligt av denna vackra region.

Enkel och trygg semester med en paketresa till Toscana 

På Escapeaway har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som Escapeaway har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

>>> Mer information om att resa till Toscana

Udflykter och sevärdheter

Även om du bor lite avsides, har du massor av intressanta utflyktsmål inom räckvidd. Du kan t.ex. åka på en dagsutflykt till Siena i hjärtat av Toscana, där du innanför de gamla stadsmurarna får känslan av att åka tillbaka till medeltiden. Det är för övrigt i SIena, du kan uppleva den traditionsrika hästkapplöpnngen, Palio, som invånarna deltar i med liv och lust!

Medan Siena är ett perfekt mål för en dagsutflykt, finns det också massor av spännande, ännu mindre städer, närmare Campiglia d'Orcia. Kör till exempel en tur till den lilla pittoreska kurorten Bagno Vignoni, som sedan medeltiden har varit känd för sina svavelhaltiga källor, och där de än idag inns kurbad. En annan av Toscanas okända pärlor, Abbadia San Salvatore, ligger också bara några få kilometer bort. Staden, som ursprungligen växte fram runt en av Toscanas äldsta kloster, är mycket stämningsfull och ligger med ett vackert läge i landskapet. 

Detta är bara några få exempel på utflkter som du kan välja mellan på dina turer i regionen. Önskar du att utforksa regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter i Toscana, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Campiglia d'Orcia