Resor till Campagnatico

En typisk toscansk medeltidsstad

Campagnatico är ett bra exempel på en av alla de mindre, trevliga städerna i toscanska Maremma - som nästan inte går att finna i guideböckerna.

Trots alla fördelar med Campagnatico, så finns här inte speciellt många stora kulturella skatter. Istället finns det åtskilliga restauranger och pizzerior, samt diverse barer och butiker i staden som ligger "vägg i vägg" med ett av Toscanas snabbast växande vinområden - berget Monte Cucco.

Staden ligger på en liten kulle, omgiven av många olivträd. Här finns också flera kyrkor vars historia går helt tillbaka till Medeltiden, och som huserar flera vackra freskomålningar - men skulle reseböckerna nämna alla dessa städer i Toscana så skulle de vara på flera tusen sidor...

Om du vill se dig omkring, så är det endast 23 kilometer till Grosseto, 36 kilometer till stranden vid Marina di Grosseto, och 60 kilometer till den Toscanska pärlan Siena.

Karta över Campagnatico

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.Hotell eller semeterlägenhet i Campagnatico?

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Campagnatico. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Vill du flyga till Toscana, ligger Florens flygplats närmast campagnatico. Denna flygplats betjänas av lågprisbolaget Vueling, samt ett brett urval traditionella flygbolag, som Airfrance, Lufthansa och KLM, med rutter till stora delar av övriga Europa - däribland Sverige och Danmark. Du kan också med fördel flyga till Pisa eller Rom, om du hittar bättre förbindelser till dessa flygplatser.

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Det kör ett tåg från Florens, via Pisa, till Grosseto, varifrån du kan ta dig den sista biten till Campagnatico med en buss. Det är även här du byter till buss om du kommer från andra hållet, dvs från Rom. Var dock uppmärksam på att det kan vara fåtaliga dagliga bussavgångar, så av den anledningen rekommenderar vi att hyra en bil under semester.

Här hittar du mer information om hyrbil i Italien

Beställ din paketresa till Campagnatico i Toscana 

På Escapeaway har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som Escapeaway har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

Resor till Toscana - enkelt och tryggt med Escapeaway

Utflykter och sevärdheter

Staden har inte så många sevärdheter i förhållande till de mer kända städerna i Toscana, men det är ändå en upplevelse att utforska stadens gator till fots. Gå till exempel en tur upp mot borgen från 900-talet. Det är inte heller på tal om en stad utan liv. Är du i Campagnatico mitt i september, kan du t.ex. uppleva åsne-kapplöpningen, Palio dei Ciuchi.

Campagnatico utgör därutöver en god bas för att utforska ett område i Toscana, som bland annat inkluderar den vharmiga medeltida staden Montorsaio några minuters biltur bort, samt många andra landsorter där traditionerna hålls varma med färgrika festivaler och spännande marknader.

Siena, en av Toscanas mest intressanta städer, är ett perfekt mål för en dagsutflykt. Både på grund av alla de historiska och kulturella sevärdheterna du hittar i den vackra medeltida staden, men också för shoppingmöjligheterna och urvalet av bra restauranger. En semester i denna del av Italien är inte komplett utan att du njutit fullt ut av den fantastiska maten och vinet!

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här (på italienska)

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Campagnatico