Resor till Camigliano

Camigliano ligger i det vackra området omkring Lucca. Det är en mindre landsby som utmärker sig tack vare överdådiga villor - framför allt bör man besöka den vackra Villa Torrigiani.

Staden rymmer trots sin lilla storlek en inbjudande restaurang (serverar även pizza), en kyrka ( Chiesa di San Michele Arcangelo från 1071) och ett kapell som förfallit. Men kommunen är också känd i Italien för att vara den första till att återvinna 100 % av sitt avfall.

Villa Torrigiani
På Via del Gomberaio 3 ligger denna lyxiga, scenografiska, intressanta och imponerande villa som byggdes under senare delen av 1600-talet. Villan är byggd i barokstil inspirerad av arktitekturen från Versailles och är unik för sil stil i Toscana. De skiljer sig från andra storslagna villor på grund av utformningen av fasaden, då den består av flera olika material och detaljer. Villan är omgiven av en stor park som anlades i 1650-talet, dock är dess 'franska' uttryck i dag av nyare ursprung.

Närmiljö och utflyktsmål
Bor man i eller omkring Camigliano är det upplagt att planera semesterns utflykter då det inte så mycket handlar om att se allting, utan mer vad man vill uppleva. Det väntar makalösa upplevelser i det norra Toscana. Naturligtvis bör man besöka Lucca, men också andra städer i området inbjuder till upplevelserika dagar, så som den mindre kända staden Pistoia, Calci, Pescia och Pisa samt i området Gargfagnana staden Barga som är med på listan över vackraste medeltidsbyarna i Italien. Sedan bör man besöka grottorna i marmobergen: Equi Terme och Vindgrottan. Till sist är det möjligt och rekommenderas att besöka nationalparken och de fem byarna Le Cinque Terre i det södra Ligurien på gränsen till Toscana under en dag.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Camigliano