Resor till Caldana

Maremmas lilla pärla

Caldana är en typisk toskansk liten stad som ligger uppe på en höjd, ca 178 m.ö.h. Staden kallas även för "La perla di Maremma" d.v.s Maremmas pärla

Den vackra Follonicabukten med sin fina strand och härliga badmöjligheter ligger endast en halvtimme bort. Andra omtyckta platser och städer i närheten är Punta Ala, Castiglione della Pescaia och ön Elba.
Området är känt sedan lång tid tillbaka då etruskerna var här, speciellt vid Vetulonia och Populonia där historien satt sina spår.

Beger du dig inåtlandet når du inom en till två timmars bilresa städer och byar som Pienza, Montepulciano och Siena. Kör du norrut kan du besöka Pisa, Lucca och Florens. Med andra ord ett perfekt läge för dig som vill kombinera kultur och natur med sköna sol- och badstunder.

Stad från tidig medeltid

Den lilla staden har lång historia, ända tillbaka till tidig medeltid då den ägdes av Biskopen av Roselle. Efter att ha bytt ägare erövrades staden under 1300-talet till slut av Republiken Siena. Förutom sitt panoramaläge, med gröna omgivningar, bjuder staden på medeltida mur, kyrka och kloster.

Här finns bekvämligheter som apotek, post, bank, bageri, mataffär, restauranger. För ett större utbud kan du ta dig till Grosseto, som har allt mellan himmel och jord. Grosseto ligger ca 30 km söderom Caldana. För strandliv med fisk och skaldjursrestauranger har du Follonica ca 24 km bort.

Att ta sig hit

Du kan välja att flyga till Pisa, Pisa eller Florens, men eftersom du befinner dig i Maremma är det även smidigt att flyga till Rom. Sedan fortsätter du med hyrbil. Alternativt kör du med egen bil. Att vara utan bil kan vara besvärligt även om det går lokala bussar mellan de olika byarna och städerna.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Caldana