Resor till Calambrone

Calambrone ligger mellan Tirrenia (3 km) och Livorno. Det är i stort sett bara en huvudväg ut till pinjeskogen och stranden som är rätt trafikerad av både offentlig transport och av de många biler som tar lokala och turister till stranden. I riktning mot Livorno finns det en kanal som används för att avlasta Arno-floden under den kraftiga regnperioden om vintern.

Stranden i Calambrone består av väldigt fin sand och havsbotten är även av sand. Det finns både badanläggningar med solstolar och parasoller och offentlig gratis strand här och var. Hos de flesta badanläggningar längs huvudvägen finner du matställen, restauranger och pizzerior. I själva Calambrone finns det bara ett bageri med dagligvaror, som mjöl, vatten osv. Den närmaste supermarket ligger ca. 2 km från Calambrone i riktning mot Tirrenia.

Detta område har lämnats åt sitt öde i ett par årtionden, efter att många sommarkolonier som byggdes här mellan de två världskrigen och inte längre användes av de privata och katolska skolorna eller de stora italienska firmorna då antalet av barn per familj har blivit färre och välståndet samtidigt har gjort att familjerna i stigande grad håller semester tillsammans. Några av dessa stora och fina hus i belle-epoque-stil är idag restaurerade, andra förfaller tyvärr ännu.

I Tirrenia finner du en riktig stadsmiljö var det om sommaren finns en gatumarknad om kvällen, tivoli och nöjen för barn och vuxna.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Calambrone