Resor till Cala Piccola

Cala Piccola ligger på Argentario-halvön omkring 150 kilometer söder om Florens. På stenåldern var halvön en riktig ö men med tiden bildades två tomboli  (sandbankar) som nu förbinder Monte Argentario med fastlandet och samtidigt inramar två laguner. Mellan dessa två laguner ligger en landtunga som nästan helt täcks av broförbindelser över till Argentario-halvön.

Toscana är ett av Italiens mest populära resmål men är utanför Italien mest känt för sina kulturskatter i städer som Florens, Pisa, San Gimignano och Siena. De som känner Toscan vet emellertid att regionen även har en vacker kustlinje mot Medelhavet med många attraktiva resmål. Längst i söder ligger just Argentario-halvön och Cala Piccola som goda exempel på detta.

En äkta semesterpärla i det sydligaste Toscana

Den norra delen av halvön är den mest turistiga där det mesta centreras runt Porto Santo Stefano, medan den södra delen är mer orörd. Den lilla staden Cala Piccola som breder ut sig ner längs en av öns gröna bergssluttningar mot det glittrande Medelhavet ligger precis mitt emellan. I Cala Piccola har du därför en alldeles utmärkt utgångspunkt för att kunna uppleva allt det bästa som denna lilla semesterpärla i södra Toscana har att erbjuda.

Har du rest runt i Toscana tidigare kommer du uppleva att Argentario-halvön har sin alldeles egna atmosfär. Detta faktum beror kanske på att halvön genom tidernas lopp omväxlande har tillhört Spanien, Österrike och Frankrike innan den 1815 skänktes till Storhertigdömet Toscana. Trots den välutvecklade turismen framför allt på den norra delen så är Argentario-halvön i jämförelse med resten av Toscana mer vild och otämjd, framför allt klippkusten är helt ofördärvad. Här hittar du inga kilometerlånga sandstränder men i gengäld massor av idylliska badvikar där du kan koppla av vid det kristallklara havet, samma sak gäller för Cala Piccola.

Halvön är inte stor men på grund av de på sina ställen slingrande bergsvägarna tar man sig inte fram så fort. Oavsett slingriga vägar eller ej så kan du nå de flesta ställena på halvön på en dagsutflykt. Det kan även varmt rekommenderas att besöka någon av de andra stränderna längs den vackra kusten. Det är på en resa till Cala Piccola även väl värt att avsätta tid till att utforska städer som Porto Ercole och Porto Santo Stefano varifrån du kan ta båt ut till Isola di Giglio.

Boka din resa till Cala Piccola i dag

De flygplatser som ligger bäst till i förhållande till Cala Piccola hittar du i Rom eller Pisa. Det går tågförbindelse till Orbetello inne på fastlandet varifrån det går buss ut till halvön. Det mest praktiska är dock att ha tillgång till bil när du väljer att tillbringa din semester här.

När du bokar din resa till Cala Piccola här hos Escapeaway kan du utöver ett handplockat hotell och flygbiljett därför samtidigt boka en hyrbil. När du på detta sätt bokar en paketresa får du samtidigt Resegaranti och den extra trygghet som detta ger.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cala Piccola