Resor till Buonconvento

En översedd pärla i Toscana

Buonconvento tillhör utan tvekan Toscanas mest bedårande och pittoreska småstäder, och ligger dessutom idealt i förhållande till upplevelserika utflykter.

Den ovanligt välbevarade stadsmuren från 1379, med praktfulla gotiska portar (det är en skam att tyskarna förstörde den stora södra porten Porta Romana år 1944), bildar en perfekt inramning på de små snirkliga gatorna, som ligger i perfekt harmoni med husen i röd sten. När du går runt här känns det som om tiden stått stilla länge. Illusionen är dock inte mer perfekt än att du hittar banker, restauranger, butiker och barer (supermarket ligger tursamt nog utanför det historiska centrum).

Även om vi befinner oss i Toscana, som inte precis saknar pittoreska städer, är Buonconvento en verklig sevärdhet och den enda orsaken till att den inte är mer besökt är dess placerin: hade staden legat på toppen av en kulle istället för på botten av dalen, hade den varit överfull av turister större delen av året.

Karta över Buonconvento

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området, samt på andra resmål i Toscana.Hitta en semesterbostad i Buonconvento

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Buonconvento. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Det är cirka 1900 km från (mellersta) Sverige till Buonconvento. Många av våra resenärer väljer att köra, för att ha bilen till sitt förfogande under semestern. Men om du hellre vill flyga för att slippa körturen, kan du också hyra en bil på flygplatsen när du kommer fra.

Vill du flyga till Buonconvento, ligger Perugia flygplats närmast (105 km), men i skrivande stund går det inga direktflyg hit från Skandinavien. Det för det dock som regel till Florens flygplats, som endast ligger lite längre bort. Florens flygplats betjänas av lågprisbolaget Vueling, samt ett brett urval traditionella flygbolag, som Airfrance, Lufthansa och KLM

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Det finns både buss- och tågförbindelse från staden till bland annat Siena och Florens, vilka är perfekta mål för dagsutflykter om du vill uppleva lite mer storstadsliv och utforska alla de intressanta kulturhistoriska sevärdheterna där.

Beställ din resa till Toscana som ett samlat paket 

På Escapeaway har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som Escapeaway har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

Sök priser på resor till Toscana med Escapeaway här

Restauranger och shopping 

Det finns ett bra urval restauranger, butiker och barer i den trevliga gamla stadsdelen. Till de dagliga inköpen hittar du supermarknader precis utanför centum. Har du rest till Toscana för de kulinariska upplevelserna, kan en tur in till Siena varmt rekommenderas, som utöver att vara ett gastronomiskt mekka, också bjuder på en hel del shoppingmöjligheter.

Utflykter

Den medeltida staden Siena, som ligger endast 25 km från Buonconvento, bör du avsätta gott om tid till att utforska. Här kan du spendera lång till på att ta promenader på de små gatorna, där du hittar arkitektoniska fynd runt nästan varje hörn. Är du här på rätt tidspunkt, kan du dessutom uppleve den traditionsrika och mycket stämningsrika hästkapploppet, Palio, som hela staden deltar i med själ och hjärta. 

Det finns dock många andra sevärdheter inom räckvidd. Städer som Montepulciano, San Gimignano, och lite längre bort, Florens, är perfekta utflyktsmål. Och för vinkännare är det naturligtvis frestande att fördjupa sig i det närliggande Chianti-vindistriktet.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här (på italienska)

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Buonconvento

Vad tycker gästerna om i Buonconvento?

6,9
Samlade gästomdömen
Baserat på 7 recensioner