Resor till Braccagni

Den lilla staden ligger i södra Toscana i det så kallade Maremma vars centrala del precis motsvarar Grosseto-provinsen. Medeltidsstaden Grosseto ligger dessutom bara 13 kilometer från Braccagni. Känner du inte precis igen något av dessa namnen så är du inte ensam. Även om Toscana är ett av de mest populära resmålen i Italien så är den södra delen av regionen fortfarande okänd för många turister.

Kulturstäder som Florens, Lucca och Pisa är med rätta kända långt utanför landets gränser och lockar årligen miljontals besökare till de norra delarna av regionen. Samma koncentration av kulturattraktioner hittar du inte i den södra delen men i gengäld kan du på en resa till Braccagni uppleva ett mer orört och genuint Toscana där det i större grad är lokalbefolkningen som bestämmer takten och inte turisterna. Reser du till Braccagni från norr ner genom Toscana så kommer du även märka hur landskapet ändras. I söder blir de mjukt böljande kullarna ersatta av en mer otämjd natur.

Braccagni ligger vid foten av Montepescali som är väl värt att besöka och är liksom lilla stad på toppen av en kulle ett bra resmål om du vill uppleva äkta toskansk landsortsstämning. Det finns massor av sådana här små, charmiga städer i området som kanske i och för sig inte står omnämnda i guideböckerna över Toscana men som ändå är intressanta att besöka. Här möter du inte en strid ström av turistbussar utan kan i stället i lugn och ro gå på upptäcktsfärd på de smala gatorna.

Det finns en handfull matställen i Braccagni och du kan även hitta dina dagliga förnödenheter i stadens minimarkets. För ett större utbud av restauranger och affärsliv kan det vara en god idé att köra den korta sträckan till provinshuvudstaden Grosseto. Det kan under alla omständigheter rekommenderas att gå en tur i denna stads stämningsfulla gamla stadskärna som är omgiven av välbevarade stadsmurar. I Grosseto får du heller inte missa den vackra Piazza del Duomo där stadens katedral ligger.

Även om det ligger en järnvägsstation precis i utkanten av Braccagni som har förbindelser in till Grosseto och även norr över till kulturstäderna kan det starkt rekommenderas att hyra en bil när du bokar din resa. En stor del av nöjet med en semester i denna del av Italien är att följa sina spontana infall och utforska dolda pärlor bortom allfartsvägarna. Det kan emellertid även rekommenderas att köra en tur norr över till några av de mest kända utflyktsmålen så som Siena som bara ligger en timmes körning bort. Reser du hit på sommaren kan du dessutom köra från Braccagni ut till kustens långa sandstränder på mindre än en halvtimme.

Boka din resa till Braccagni här

Vi har utifrån gästernas recensioner handplockat de bästa hotellen i Braccagni. Dessa hotell hittar du i sökmotorn här på sidan. Hos Escapeaway Resor bestämmer du själv hur länge du vill resa. Vill du uppleva fler delar av Toscana eller andra delar av Italien kan du dessutom lätt sätta samman en rundresa med vistelse på flera olika hotell under resan.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Braccagni