Resor till Borgo alla Collina

Semester i Casentinodalen med rik natur och kultur

Borgo alla Collina, som endast har cirka 400 invånare, ligger på en kulle i Casentinodalen i Toscana, med utsikt över fält, skogar och berg.

För att komma in i byn kör du genom den gamla medeltidsborgen Castello di Borgo alla Collina och i centrum av byn hittar du kyrkan Chiesa di San Donato.

Byns historia går långt tillbaka i tiden, och byn var självständig ända till slutet av 1700- talet då den kom under Castel San Niccolò kommun, vilken den fortfarande tillhör idag.

Själva Castel San Niccolò stad ligger cirka 3 kilometer bort och där hittar du en del affärer, några restauranger och ett apotek. I Poppi, cirka 5 kilometer bort har du ett större urval av affärer och restauranger.

Karta över Borgo alla Collina

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över den lilla staden samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.Hotell eller semeterlägenhet i Borgo alla Collina?

Det stora urvalet på fler än 2 000 handplockade semesterbostäder i Italien som du hittar här hos Escapeaway Resor inkluderar många olika hotell, semesterlägenheter och villor i Toscana. Det är faktiskt i denna region som vi har det största urvalet.

En semesterlägenhet kan vara idealisk om du vill kunna laga till dina egna måltider istället för att äta ute medan du på ett hotell inte behöver tänka på inköp och tillagning av måltider utan bara kan sätta dig till rätta i restaurangen. I Toscana är semesterbostäderna som regel långt från den vanliga "standardprodukten" som många är vana vid från tidigare resor söderut. I Toscana kan du ofta hitta semesterlägenheter som ligger i gamla, charmiga villor eller tidigare herrgårdar och inredda med stor respekt för den ursprungliga stilen och atmosfären.

I sökmotorn här ovan kan du snabbt få en överblick över alla inkvarteringsmöjligheter i och omkring Borgo alla Collina samt läsa detaljerade beskrivningar om varje enskild bostad. Har du redan en klar bild om vilken typ av bostad du söker kan du med fördel använda dig av filterfunktionen i sökmotorn.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt boende för dig är du naturligtvis varmt välkommen att ringa till oss - vi sitter redo med massor av tips och goda råd till din semester i Toscana.

Flygplatser och transport

Det finns gott om möjligheter att flyga till Toscana om du inte vill köra hela vägen själv. Ska du tillbringa din semester i Borgo alla Collina så ligger Florens flygplats närmast. I sökmotorn kan du själv lätt hitta priser på resor till Toscana, bland annat till Florens och alla andra flygplatser i Italien. Med både traditionella flygbolag och en rad lågprisbolag att välja mellan är det som regel lätt att hitta billiga flygbiljetter.

Det finns ingen tågstation i Borgo alla Collina, men däremot går det flera gånger dagligen bussar till andra städer i området. Du kan alltså komma till och från byn med offentlig transport kommer du dock vara ganska begränsad i din rörelsefrihet utan en bil. Både när det gäller utflykter och när du behöver göra inköp är det en fördel att ha tillgång till bil. Som regel är det mest praktiskt att boka en hyrbil på Florens flygplats samtidigt som du bokar ditt boende och din flygbiljett på så sätt har du störst möjlighet att få den biltyp du vill ha och dessutom till bäst pris.

Utflykter och sevärdheter

Ska du handla mat, kommer du förr eller senare att komma till Poppi, men utöver inköpsmöjligheterna bjuder denna ofördärvade stad på många restauranger och ett intressant historiskt centrum.

Du befinner dig på det hela taget i ett område som har ett överflöd av gamla sevärda kyrkor, borgar och villor, vilka du kan spendera lång tid på att utforska. Alla de idylliska medeltidsstäderna på toppen av kullarna i det böljande landskapet kompletteras av vacker natur som kan upplevas på vandrings- och cykelturer. Åk till exempel till nationalparken Parco Nazionale delle Foreste Casentinesi som har ett helt system av långa stigar och där du också kan besöka Camaldoliklostret.

På det hela taget finns det här i Casentinodalen nästan oändliga möjligheter för dig, som vill ha en aktiv semester i Toscana med allt från trekking, ridning, mounatinbiking, paragliding och simning.

Lokala länkar

Du kan läsa mer om byn på dess officiella hemsida här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Borgo alla Collina