Rundresa i Toscana i bil

Upplev friheten på en bilrundresa i Toscana

En rundresa i bil är det optimala sättet att uppleva Toscana på. Här får du våra personliga tips på hotell och semesterbostäder, och inte minst råd till planeringen av rutten på rundresan.

Har du någonsin drömt om att åka iväg på en rundresa i Toscana i bil, där endast din budget och din semesters längd sätter gränserna? Då ska du läsa mer här - och få ett par goda tips på vägen. Toscana är bland de mest populära resmålen i Italien, och en bilrundresa passar utmärkt i denna vackra region.

Kom ihåg att du alltid är välkommen att kontakta oss för att få förslag på rundresor som uppfyller dina önskemål och behov. Klicka på nedanstående länk för att få ett smakprov på vilka hotell och semesterbostäder vi erbjuder i Toscana, och som alla kan nyttjas på en rundresa. 

>> Inspiration till din semester i Toscana

Frihet på din resa runt Toscana

En bilrundresa i Toscana ger dig fullständig frihet och flexibilitet till att själv planera vad du vill se, sam när och vilken rutt du ska köra. Du behöver inte bry dig om offentlig transport eller att hinna med turistbussar, utan kan själv bestämma i vilket tempo din semester ska framskrida.

Här nedan följer några konkreta tips till din rundresa med bil i Toscana:

Planera rutt och reservera hotell/semesterlägenhet

Även om firheten och flexibiliteten är den största och viktigaste delen av en bilrundresa, är det en bra idé att redan hemifrån planera några av de saker och platser du gärna vill se och besöka i Toscana - ja, kanske ska du ändå planera hela rundresan så att du på förhand vet vart resan ska gå vägen och på vilka hotell du ska bo.

Du bör komma ihåg att det, framförallt på sommaren, kan vara svårt att hitta den perfekta semesterbostaden till det perfekta priset, om du inte redan på förhand har reserverat den.

Om du undlåter att göra ett allt för tight dagsprogram, finns det alltid möjlighet för spontanitet och för att avvika från planen under själva dagen.

Undersök lokala trafikregler, vägnät, nödnummer m.m.

Det blir naturligtvis också lite enklare att ta sig fram, om du på förhand har undersökt vilka lokala trafikregler som gäller i Toscana - t.ex. hastighetsbegränsningar, användning av strålkastare, regler för rondeller - och också på förhand satt dig in i hur de toscanska bensinstationerna fungerar och hur det lokala vägnätet hänger ihop, t.ex. de viktigaste motorvägarna, autostrade, och huvudvägar, strade statale/regionale, i Toscana.

Det är naturligtvis också viktigt att du känner till de lokala nödnummerna i Toscana (till polis, ambulans och brandkår), om det skulle uppstå problem med bilen under tiden du är iväg, eller om du skulle vara så olycklig att bli inblandad i en olycka.

Planera in fridagar

Om du väljer att göra en rutt och ett program för vad du ska se på dagsbasis, är det en bra idé att samtidigt planera in några fridagar på din bilrundresa, där du inte har bestämt vart du ska köra, eller helt enkelt låter bilen stå för att istället koncentrera dig på andra saker. Det är nämligen oftast så, att man - framförallt på en lite längre bilrundresa - når en punkt då tröttheten faller på, och man verkligen inte känner för att sitta bakom ratten, utan hellre slappnar av utan program eller måsten.

Välj rätt flygplatser

Du kan flyga till flera olika flygplatser när du ska hålla semester i Toscana, t.ex. Pisa, Bologna, Florens och Milano, vilka alla erbjuder direkta rutter från Sverige och/eller Danmark. Det är dock stora avstånd och det är värt att komma ihåg att man ofta kör på mindre vägar i kuperat område, varför man ska beräkna att det tar längre tid att komma från en punkt till en annan. Ett bra tips är att nyttja olika flygplatser när du planerar en rundresa, något som går relativt enkelt då man hos de flesta flygbolag idag kan köpa enkelbilketter. Själv har jag t.ex. ofta rest ut till Pisa, och rest hem från Rom, när jag varit på rundresa i Toscana och därmed sparat en hel del tid i bilen för att komma fram och tillbaka.

>> Läs mer om flygplatser i Toscana här

Kontrollera dina försäkringar

Oavsett om du kör i egen bil till Toscana från Sverige, eller hyr en bil vid ankomst till Toscana, är det viktigt att du på förhand har fullständig koll på vad dina försäkringar täcker, och vad de inte täcker. De kan snabbt bli en dyr historia, om olyckan är framme, och du samtidigt inte har tillräckligt täckning från ditt försäkringsbolag - framförallt när du befinner dig långt hemifrån. 

Upplev fler regioner

Toscanas läge, innebär att det är lätt att kombinera ett besök i två eller flera regioner. Överväg att avsluta rundresan med några dagars storstadssemester i Rom, eller njut av den vackra naturen i Umbrien som också kallas för Italiens gröna hjärta. Du kan också enkelt ta en avstickare till Cinque Terre som bara ligger några timmars bilfärd norr om Pisa.

Bilhyra i Toscana

Reser du till Toscana och ska hyra bil, så kan du dra fördel av de bra priser och förhållande som Escapeaway har förhandlat till sig till alla våra gäster som beställer bil i Toscana - oavsett om du ska på rundresa eller bo på samma hotell eller i samma semeserlägenhet hela semestern. Bland annat ingår alltid lagstadgade försäkringar, obegränsat antal kilometer och som en extra service är det ingen självrisk när du hyr bil via Maggire Rent biluthyrning. 

>> Läs mer om bilhyra i Toscana

Karta över Toscana

Populära hotell i Toscana

Italien, Toscana, Castellina in Chianti
9,1
Fantastiskt
142 omdömen
  • Närmaste flygplats: 60 km
  • Avstånd till centrum: ca. 10 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Toscana, Guardistallo
9,0
Fantastiskt
151 omdömen
  • Närmaste flygplats: 63 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Toscana, Lucca
8,8
Mycket bra
1723 omdömen
  • Närmaste flygplats: 38 km
  • Närmaste strand: ca. 25 km
  • Internet/Wi-Fi

På en rundresa i bil i Toscana hinner du med att både uppleva renässansens vackra byggnader, imponerande konstsamlingar och storslagna landskap. En bilrundresa i Toscana ger dig komplett frihet och flexibilitet att själv planera vad du vill se, samt när och var du vill köra. Du anpassar själv programmet, eller så kan du nyttja de restips vi skiver om under de olika bilrundresorna vi erbjuder i Toscana. Med förbokade övernattningar på utvalda hotell och semesterbostäder behöver du inte skynda dig fram, utan kan njuta av resan i lugn och ro. Du kan stanna till om du ser en intressant vingård, eller ett särskilt vackert landskap. Vill du utforska en liten medeltida stad långt från de stora resorna, kan du själv bestämma att ta en avstickare.

Du kan välja att beställa en paketresa, där det ingår flygresa, inkvartering och hyrbil, eller en resa där du själv arrangerar transporten till Toscana och "endast" beställer en bilrundresa inkl. inkvartering och hyrbil.

Det är också en perfekt möjlighet att kombinera en bildrundresa i Toscana med regionen Umbrien. De två regionerna är grannar med varandra och hos Escapeaway hittar du bilrundresor, där du bor både i Toscana och i Umbrien.

Andra bilrundresor i Italien

Vi har redan beskrivt hur bra det är att kombinera en bilrundresa till Toscana med Umbrien, men du kan också välja att endast resa runt i Umbrien, som verkligen har sevärdheter och upplevelser nog till sin egen bilrundresa. Förutom Umbrien och Toscana erbjuder vi på Escapeaway också bilrundresor i andra regioner i Italien, t.ex. på Sicilien, vid Amalfikusten och på Sardinien.

Tips till bilkörning i Toscana

Tänk på när du kör. Ungvik pendlingstrafiken på morgonen in till städerna och den tunga trafiken mitt på eftermiddagen - detta gäller inte endast i Toscana, utan i alla regioner i Italien. Du ska också vara uppmärksam på att det kan vara mycket trafik på vägarna på söndagskvällarna då italienarna vänder hem efter en söndagsutflykt vid havet eller i bergen.

På en bilrundresa i Toscana har du frihet att köra på bättre tider och på mindre tränga vägar. Du ska dock se till att ha med rikligt med vatten i bilen, samt att ta många pauser så att du inte kör när du är trött.