Biluthyrning i Toscana

Bilhyra i Toscana

Ska du hyra bil i Toscana så nyttja våra fördelaktiga priser och förhållande på biluthyrning. Vi erbjuder billig bilhyra i alla städer och på alla flygplatser i Toscana.

Beställ en billig hyrbil i Toscana inkl. fri kilomter, lovpliktiga försäkringar och utan självriskt genom vårt specialavtal med Maggiore Rent biluthyrning, som är det ledande biluthyrningsbolaget i Italien. 

Jämför priser på bilhyra

Sök billiga priser online på hyrbilar i hela Italien. Du hittar du billigaste priserna online, och kan i sökmaskinen jämföra priser på alla typer av hyrbilar som kan avhämtar i de större städerna och på flygplatserna i Toscana.

>>> Klicka här för information om biluthyrning i Italien.

Alla priser uppdateras real-time, så du kan alltid vara säker på att du får det bästa erbjudandet. 

Maggiore biluthyrning i Toscana

För att hitta de billigaste priserna och de bästa förhållandena på hyrbilar i Italien, har vi på Escapeaway ingått ett samarbete med Maggiore Rent biluthyrning. Maggiore är en privat firma, som har varit på marknaden för biluthyrning i Italien i många år. Maggiore är kända för sin goda service, och inte minst för att ha hyrbilar av hög kvalitet till ett bra pris.

- God service och hög kvalitet

- Fri kilometer

- Försäkring utan självrisk

- Stort nätverk av uthyrningsplatser i Italien

Detta är endast några av fördelarna med att beställa bil genom Maggiore.

>>> Läs mer om biluthyrning hos Maggiore Rent i Italien här

Flygplatser i Toscana

Ska du flyga till din semester i Toscana, kan du välja emellan många olika flyglatser. I själva regionen ligger två flygplatser, Pisa och Florens. Till Pisa flyger det direktflyg både från Sverige och Danmark, bland annat med Ryanair, SAS och Norwegian, medan du kan flyga till Florens med Vueling. På båda flygplatser hittar du ett stort urval biluthyrningsbolag, och naturligtvis också Maggiore biluthyrning som vi samarbetar med på Escapeaway.

>>> Läs mer om resor till Toscana här

Andra flygplatser

Du kan också flyga till flygplatser som ligger i Toscanas grannregioner, och hyra din bil där. Några flygplatser vi kan rekommendera, dit det går många flyg från Norden, är Bologna flygplats, Roms flygplatser och Milanos flygplatser. Från dessa flygplatser är det mellan 1 till 4 timmars bilfärd till Toscana, beroende på var i regionen ditt semesterboende befinner sig.  

>>> Få mer information om flygplatserna i Toscana här

Information och tips till din semester i Toscana

Hos Escapeaway är vi specialister på Toscana, och erbjuder det största utvalet handplockade semeserbostäder och hotell i regionen. Du kan läsa mer om denna spännande region, och inte minst om de många spännande sevärdheterna i området - vilka du lätt kan komma till med en hyrbil - på hemsidan. Har du behov av tips och råd inför din semester i Toscana, samt vill ha mer information om våra semesterbostäder är du alltid varm välkommen att kontakta oss för personlig rådgivning.

>>> Läs mer, och få goda råd till en semester i Toscana här.

Billig bilhyra i Toscana

En resa till Toscana blir mer upplevelserik med en hyrbil. Denna italienska region i mellersta Italien är rik på sevärdheter och vackra städer som är lättast att besöka om du har en hyrbil till ditt förfogande. När du beställer din resa till Toscana hos Escapeaway, kan du samtidigt enkelt beställa en billig hyrbil från erkända biluthyrningsbolag, där alla hyrbilspriser är inklusive fria kilometer och lagstadgade försäkringar. När du beställer din resa kan du i sökningens andra steg välja till just den typ av hyrbil som bäst uppfyller dina behov. 

Oplev de smukke landskaber i Toscana med billeje

Foto: Upplev Toscanas vackra landskap med en hyrbil. Källa: Flickr Creative Commons

Flygplatser:

När du resor till Toscana med Escapeaway kan du välja att flyga till 4 olika flygplatser, varav två ligger i själva regionen.

Toscana har två internationella flygplatser: Pisa International Airport i Pisa, och Amerigo Vespucci Airport i Florens - och du kan beställa din hyrbil på båda. De två flygplatserna ligger 80 kilometer från varandra men när du har en hyrbil, är det inte så avgörande var du landar. I de flesta fall är det lättast att beställa din hyrbil med avhämtning på flygplatsen, men du kan naturligtvis även välja en av de många andra uthyrningsplatserna i Toscana. Du kan eventuellt också välja att beställa avhämtning av hyrbilen på en flygplats och lämna tillbaka den på en annan om du ska iväg på en rundresa. 

Pisa International Airport

Pisa International Airport heter på italienska Aeroporto Internazionale di Pisa och har flygplatskoden PSA. FLygplatsen är den största i Toscana och betjänar dagligen många flygbolag däribland Alitalia och Ryanair. Utöver den civila luftfarten använder även det italienska flygvapnet flygplatsen. Från Skandinavien finns det i skrivande stund direkta flyg till Pisa med Norwegian, Ryanair och SAS. Norwegian flyger till Pisa från april till oktober, SAS under sommarmånanderna och Ryanair likaså.

Amerigo Vespucci Airport

Amerigo Vespucci Airport som i Italien också kallas Aeroporto di Firenze-Peretola hittar du under flygplatskoden FLR. Flygplatsen som ligger nära Florens trafikeras av åtskilliga lågprisbolag där t.ex. Vueling har säsongsrutter till Skandinavien. 

Flygplatser nära Toscana

Även om varken Rom och Bologna ligger i själva regionen Toscana så är det många som använder sig av dessa flygplatser för sin resa till Toscana. Både Rom och Bologna ligger nämligen inom köravstånd till Toscana, och en fördel är att det t.ex. till Rom avgår många dagliga flyg från Skandinavien samt att det finns billiga flygbiljetter och bilhyra.

Rom flygplatser

Det finns 2 flygplatser i Rom, och på både hittar du ett stort urval av hyrbilar och biluthyrningsbolag. Du ska framförallt välja en av de två flygplatsrna i Rom om du ska tillbringa din semester i den södra delen av Toscana. Hyr du en bil i Rom ska du räkna med cirka 2-3 timmars biltur till södra Toscana. Det finns flera flygbolag som har direkta rutter till Rom från Skandinavien bl.a. easyJet, Norwegian, Alitalia, Ryanair och SAS.

Bologna flygplats

Biluthyrningsbolag

I Toscana kan du beställa din hyrbil från alla de kända biluthyrningsbolagen som t.ex. Avis, Hertz, SIXT, Interrent, Firefly och EuropCar men också från en rad lokala biluthyrningsbolag. Ett sällskap som Maggiore är till exempel okänt här hemma men är faktiskt ett av de dominerande biluthyrningsbolagen i Italien. Hos Hideawyas samarbetar vi med AutoEurope för att erbjuda billiga hyrbilar i Toscana eftersom AutoEurope är kända för att ge deras kunder bra service och låga priser. I samarbete med AutoEurope har vi dessutom valt bort flera uthyrningsbolag som är kända för att ha låga priser men också för mycket dålig service. Du kan läsa mer om AutoEurope här.

Priser

Alla priser på bilhyra i Toscana som du ser i sökmaskinen på Escapeaway är inklusive samtliga lagstadgade försäkringar och fria kilometer. Så du kan tryggt köra runt så mycket du vill på din semester i Toscana. Du har självklart möjlighet att välja bilar i olika prisklasser och komplementera med extra försäkringar och utrustning.

Försäkringar

https://www.escapeaway.se/kundservice/bilhyra/autoeurope

Fria kilometer

Alla bilar har fria kilometer vilket innebär att du kan köra precis så långt du vill under din semester. Även om det är obegränsat antal kilometer inkluderat i priset är det alltid en bra idé att notera hur många kilometer du har kört då du lämnar tillbaka bilen.

Bränsle, hyr med tanken full med bensin

Som utgångspunkt är alla bilar du hyr i Toscana fulltankade med bensin. Det betyder att du avhämtar bilen med full tank, och lämnar tillbaka den igen med full tank.

Extra utrustning

Hos AutoEurope kan du beställa extra utrustning till din hyrbil eller så kan du välja att lägga till det när du avhämtar bilen. Exempel på extrautrustning är barnstol, GPS och snökedjor.

Typer av hyrbilar

En av fördelarna med vårt samarbete med AutoEurope i Toscana är att vi kan erbjuda ett stort urval av hyrbilar. Som utgångspunkt är hyrbilarna uppdelade i kategorier som framgår av översikten i sökmaskinen. I Toscana kan du bland annat hyra bilar av märkena Fiat, Peugeot, Renault och Audi, som alla finns i olika kategorier. Är du endast på jakt efter den billigast möjliga hyrbilen till din semeser så finns det ett brett urval i Mini-kategorin. Reser du med hela familjen till Toscana finns det naturligtvis också bra erbjudanden på större hyrbilar. Hos Escapeaway kan du till exempel välja att hyra en minivan med plats för sju personer. Ta full fördel av det soliga klimatet i Toscana och få en unik köruplevelse i en cabriolet. Hos AutoEurope kan du till exempel välja en Mini Cooper S Cabriolet som både är lätt att hantera och ger dig möjlighet att känna den ljumma vinden i ansiktet.

Upplev Toscana i bil

En semester i Toscana är perfekt för dagsutflykter i bil. Åk iväg på upptäcktsfärd i en värld av gamla charmiga städer, historiska sevärdheter och inte minst i några av Italiens vackraste landskap. Upplev allt med en hyrbil i Toscana.

Gastronomiska äventyr i Toscana

Det toscanska köket är nästan lika berömt som regionens vackra landskap. Använd friheten med en hyrbil till att besöka de autentiska och intima restaurangerna, där de italienska familjerna själva äter, istället för att besöka "turist-restaurangerna". För vinentusiaster är en resa till Toscana dessutom en chans till att smaka på några av de mest berömda vinerna i världen såsom Chianti. Med er egen hyrbil är det enkelt att åka iväg och besöka toscanska vingårdar där det bjuds på sakprov och en introduktion till vinproduktionen. 

San Gimignano - Tornens stad

San GImignano är en av Toscanas vackraste och mest charmerande städer och bör stå högt på din lista över upplevelser i Toscana. San Gimignano är framförallt känt för sina 14 unika torn och en rad andra välbevarade byggnader som har gjort att medeltidsstaden är upptagen på UNESCOs världsarvslisa. Utöver sevärdheterna i staden är bilturen hit också en vacker upplevelse. I högsäsongen då det är många besökare i staden är det en fördel att kunna besöka staden med hyrbil så att du har möjlighet att uppleva stämningen före och efter turistbussarnas intåg.

Florens - Toscanas hjärta

En resa till Toscana, är inte komplett utan ett besök i Florens. Här kan du uppleva fantastiska byggander, unika konstverk och njuta av kulinariska upplevelser på några av stadens fantastiska restauranger. Ta eventuellt också vägen förbi marknaden "Mercato Centrale" - den största inomhus-matmarknaden i Europa. Där kan du utforska Toscanas många råvaror av högsta kvalitet. I alla bodar står lokala försäljare redo att dela med sig av deras kunskap och passion för god mat. Florens centrala placering i Toscana gör staden till ett perfekt mål för en utflykt, nästan oavsett var ditt Hideaway ligger. Som i de flesta av Italiens gamla stadskärnor, ska du komma ihåg att parkera din hyrbil utanför centrum. 

Detta är endast några av alla de upplevelse som väntar dig på en resa med hyrbil i Toscana. En bil ger dig naturligvis också möjighet att ge dig iväg på spontana utflykter och hitta de mer okända pärlorna i Toscana

Information om bilhyra hos Escapeaway

Ovanstående information om bilhyra i Toscana är skriven som vägledning och vi tar förbehåll för fel och ändringar då förhållandena ofta ändras hos olika biluthyrningsbolag. Vi hänvisar alltid till den aktuella informationen som framgår av hyresavtalet. Har du frågor gällande bilhyra i Toscana är du mycket välkommen att kontakta oss eller kundservicen direkt hos AutoEurope. 

 

>> Läs mer om bilhyra