Resor till Bibbona

Trevlig landsort nära kusten

Bibbona är inte en särskilt stor stad, men den är mycket trevlig. Det är en ideal stad att bo i, för dig som önskar att bo lite längre in i landet, men med lätt tillgång till stränder.

Bibbona ligger bland kullarna söder om Livorno, endast några få kilometer från havet. Närmaste tågstation ligger i Cecina och Pisas flygplats ligger perfekt om du kommer med flyg.

Karta över Bibbona

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över Bibbona, samt för att se vilka semesterbostäder och hotell vi tillhandahåller i området. 

Mysig stämning

Då stadens centrum är stängt för trafik kan du verkligen strosa omkring på små gator och gränder och njuta av stämningen i staden och ta del av det fina utbudet av vinbarer och caféer. Det kommunala tornet från 1600-talet (som har blivit restaurerat flera gånger), kyrkan Chiesa di Sant´Illario som blev grundad omkring år 1000 och senare ombyggd under 1300-talet, Palazzo Rossi Ciampolini som blev byggt i slutet av 1700-talet och ombyggt omkring 100 år senare. är bara några av de sevärda monument som finns i Bibbona.

Autentiska omgivningar

Vi kan rekommendera ett besök här uppe till dig som njuter av att vistas i vackra autentiska omgivningar medan livet från en svunnen tid och rytm passerar förbi.Semesterbostad eller hotell i Bibbona

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Bibbona. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

>>> Semester i Toscana

Flygplatser och transport

Du kan som regel hitta passande flygförbindelser till Pisa flygplats från de olika flygplatserna i Skandinavien. Det är främst de mindre bolagen, t.ex. Ryanair som flyger till Pisa.

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Från Pisa flygplats kör ett tåg till Cecina, varifrån det är möjligt att ta en buss den sista biten till Bibbona. Hyr du en bil på flygplatsen, kan du komma fram på cirka 45 minuter. Med offentlig transport ska du beräkna det dubbla. 

Restauranger och inköp

Trots sin blygsamma storlek hittar du en handfull restauranger i själva Bibbona, som serverar rätter lagade på goda, lokala råvaror. Därtill kommer en värld av restauranger och inköpsmöjligheter i Cecina, och längre ner mot kusten. Det tar endast 10 minuter att åka till Cecina i bil.

Utflykter och sevärdheter

Du kan lätt få några timmar att passera genom att strosa runt och titta på stadens gamla monument. Det finns därutöver också många intressanta utflyktsmål till resten av semesterdagarna. Bibbona ligger nära nog till kusten, att stränderna lockar många besökare under sommarhalvåret. 

Det kan också rekommenderas att ha staden som utgångspunkt för att utforska några av områdets charmiga städer, både längs kusten och längre in i landet. Till en dagsutflykt full med kulturella upplevelser, passar både Pisa och San Gimignano då de ligger inom rimlig räckvidd. 

Önskar du att utforksa regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter i Toscana, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Bibbona