Resor till Bibbiena

Åk till Bibbiena med Escapeaway, en stad i östra delen av Toscana, närmare bestämt i Casentinodalen nära Poppi.

Bibbiena ligger i den östra delen av Toscana, närmare bestämt i Casentinodalen nära Poppi. Storstaden i detta område är Arezzo, där du hittar allt du behöver i form av underhållning och inköpsmöjligheter. Här är det ännu långt mellan tuisterna, men inte långt mellan varken de stora naturupplevelserna, de bra restaurangerna eller de spännande utflyktmålen. Naturen är här vildare och råare än i centrala Toscana, och därför är det också större delar av området som inte är odlat. 

Själva Casentinodalen löper som en böjd slang från staden Siena och 50 km söderöver, där den följer den övre delen av floden Arno, innan den svänger av mot väst och norr upp mot Florens. Den smala dalen och de branta bergen gör, att de små, avlånga städerna ligger pårad längs floden, och Bibbiena är en av dem.

Inne i Bibbiena svänger huvudvägen SR71 bort från floddalen, för att ta sig upp längs backarna mot Cesena och östkusten vid Adriatiska havet, varpå vägen i dalen heter SR70 och fortsätter mot norr som en allmän landsväg. Placeringen vid denna viktiga knutpunkt gör, att Bibbiena har vuxit till sig att bli en stad av anseenlig storlek på över 12 000 invånare. Den andra delen av staden ligger på två backar med utsikt över landskapet, något som är vanligt för toscanska städer. 

Karta över Bibbiena i Toscana

Klicka på kartan här under för att kunna zooma in och ut och få praktiska informationer om avstånd till flygplatser och städer, samt se våra semesterbostäder i området. Semesterbostäder runt Bibbiena

I detta område av Toscana hittar man många agriturismi, där du kan få möjlighet att bo t.ex. på en vingård och vara nära produktionen. Men framförallt om du är på jakt efter en semester där du hyr en hel villa uppe i bergen, och bor helt för dig själv, är området runt Bibbiena särskilt bra. Du kan använda vår sökmaskin på toppen av sidan, eller ganska enkelt titta under fliken "Semesterbostäder" här ovan för att se vad vi kan erbjuda.

Vi har varit i branschen sedan 1999 och har stor kunskap och expertis om hela Toscana. Ring eller skriv till oss, om du har behov av hjälp - vi är här för dig. 

Transport

Ska du besöka Bibbiena är det naturligt att flyga till Florens flygplats. Därirån är det cirka 80 km till Bibbiena, och det tar dig cirka 1,5 till 2 timmar, beroende på hur många gånger du stannar för att fotografera naturen. Från motorvägsavfarten vid Pontassieve följer du landsvägen SR70 upp över bergen och hela vägen fram till Bibbiena.

Fran järnvägsstationen går det tåg till Arezzo ungefär varje halvtimme, eller till andra hållet mot Stia. För en trevlig eftermidddag, kan du enkelt ta en utflykt med en av de små busarna upp genom dalen. 

Shopping och restauranger

På grund av stadens storlek och läge, får du här i stort sätt allt som du har behov av. Förutom en rad restauranger, som är utspridda över staden, finns också en handfull små supermercati. Specialbutikerna håller till i de smala gatorna i den gamla stadskärnan. En körtur på cirka en halvtimme tar dig till storstaden Arezzo, som naturligtvis har ett ännu större urval av både det ena och det andra.

Utflykter och sevärdheter

När du är i området runt Bibbiena ska du först och främst njuta av den överdådiga Casentinodalen, som är formad av floden Arno och bjuder på några spektakulära vyer. När det är gjort, och du har besökt de fina städerna Arezzo och Poppi, så är det hög tid att ta dig vidare till de större städerna somFlorens och Siena eller kanske en tur till San Marino (100 km).

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Bibbiena