Resor till Barga

Charmig medeltidsstad med betagande utsikter i Toscana

Barga är värd att köra en omväg för att se, och om du redan befinner dig i Garfagnana eller området kring staden Lucca, är besöket nästan obligatoriskt.

Staden finns med på listan över de vackraste medeltidsstäderna, inte bara i Toscana, men i hela Italien. Den pittoreska staden ligger på en kulle, och medan du traskar upp genom stadens gator mot toppen, där du finner den praktfulla domkyrkan, möter du det ena fina huset efter det andra, samt genuina gränder, torg och vackra scener från vardagslivet. På toppen av Barga hittar du dessutom den mest imponerande utsikten till de omkringliggande bergen, skogklädda sluttningar och stadens röda tegeltak.

Karta över Barga

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.

Toscansk idyll

Genom de sista årtiondena har åtskilliga utlänningar bosatt sig i Barga, som med sin konstnärskoloni och sina musikfestivaler verkar mer attraktiv för dem som söker äkta toscansk idyll, utan det som i vissa fall lockar massturismen, vilket är fallet på flera andra platser i regionen. Hotell eller semeterlägenhet i Barga?

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Barga. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester i Toscana tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Vill du flyga till Toscana, ligger Pisa flygplats närmast Barga, men det är inte mycket längre till Florens flygplats.. Dessa flygplatser betjänas av lågprisbolagen Ryanair, easyJet och Vueling, samt ett brett urval traditionella flygbolag, som SAS, Lufthansa och KLM, med rutter till stora delar av övriga Europa - däribland Sverige och Danmark. 

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Från närmaste tågstation, Barga-Gallicano, finns förbindelse med Lucca och Pisa. Därutöver finns diverse busslinjer till Barga (framförallt från Lucca), men trots det är det oftast en fördel att ha en egen bil. Det ger dig fler möjligheter att utforska regionen och inte behöva vara beroende av tidtabeller. Mest praktiskt är det, att hyra en bil på flygplatsen, redan innan avresa.

Resor till Toscana, beställ en paketresa

Beställ en resa till Toscana, som ett samlat paket vilket inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. En paketresa ger dig extra trygghet, då du täcks av Resegarantifonden och Escapeaways utökade ansvarsförsäkring. 

Sök priser på paketresor till Toscana med Escapeaway

Restauranger och shopping

Staden rummer många restauranger, pizzerior, butiker, barer och inköpsmöjligheter. Därutöver bör du nyttja det faktum att du befinner dig i ett område med många möjigheter att besöka vingårdar där du kan njuta av lokalt porducerade delikatesser.

Utflykter

Staden är inte stor, men rymmer likväl många intressanta historiska sevärdheter. Bland de största ska domkyrkan, Collegiata di San Cristoforo, nämnas, samt den välbevarade teatern, Teatro dei Differenti, där man arrangerar många kulturella händelser.

Du har i Barga också en bra utgångspunkt för att åka på utflykter i detta vackra, nordvästra hörn i Toscana - både berg, stränder och stora kulturstäder ligger inom räckvidd. Det ligger också många små, intressanta medeltidsstäder i området, där du kan få mycket tid att passera, bara genom att njuta av stämningen på de små gatorna som snirklar sig förbi rustika byggnader. Du bör naturligtvis avsätta tid att besöka Lucca, och Pisa som inte heller ligger långt bort. På vägen till Lucca kan vi rekommendera ett foto-stopp vid medeltidsbron Ponte della Maddalena, som leder över Serchio-floden.

Är du en friluftsmänniska, bjuder området också på massor av möjligheter att åla på vandrings- och cykelturer i vacker natur.

Lokala länkar

Stadens egen hemsida hittar du här (på italienska)

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Barga