Resor till Barberino di Mugello

Den vackra och historiskt rika staden Barberino di Mugello, som med sin omkringliggande landsbygd har totalt omkring 11 000 invånare. Staden ligger i natursköna omgivningar i provinsen Firenze (Florens) i den nordöstra delen av Toscana, bara omkring 12 kilometer från Villa Medici i Cafaggiolo, som sedan 2013 har stått med på UNESCO:s världsarvslista, och enbart omkring en timmes körning (40 kilometer kortaste vägen) från renässansstaden och regionhuvudstaden Florens, som bjuder på några av Norditaliens största kulturella och historiska sevärdheter.

Staden ligger även bara cirka en timme och en kvarts körning (85 kilometer kortaste vägen) från den tidigare stadsstaten Lucca, 50 minuters körning (55 kilometer snabbaste vägen från medeltidsstaden Pistoia, cirka 40 minuters körning (27 kilometer snabbaste vägen) från Toscanas näst största stad, den historiskt rika Prato, och cirka en och en halv timmes körning (105 kilometer kortaste vägen) från Pisa med det Lutande Tornet och resten av de fantastiska sevärdheterna på Piazza dei Miracoli.

Barberino di Mugello är därför ett perfekt resmål om du är på utkik efter en lugn och autentisk norditaliensk stad, som är mindre fylld av turister och där du får mer för pengarna än i de större och mer välkända städerna i Norditalien, samtidigt som du befinner dig nära Norditaliens största kulturella och historiska sevärdheter.

Välkommen till Italien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Barberino di Mugello och andra resmål i Toscana där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

Rik historia

Barberino di Mugellos historia går ända tillbaka till den så kallade "Magelli"-stammen (därav ursprunget till namnet "Mugello"). Denna stam efterföljdes senare av de sagoomspunna etruskerna, som troligtvis var de första som byggde vägar som band samman Fiesole med dåtidens Felsine (det nuvarande Bologna). På 200- och 300-talet blev Barberino di Mugello koloniserat av romarna, vilket många arkeologiska fynd i området omkring staden vittnar om.

När Barberino di Mugello blev en del av det florentinska distriktet år 1313, växte staden snabbt i betydelse; och staden uppnådde sin största prakt och makt på 1400-talet under familjen Medici, vars historiska byggnader fortfarande kan besökas. Under det mesta av Medeltiden behöll staden sin status som Stura-dalens ekonomiska, kulturella och politiska centrum.

Upplevelser och sevärdheter

Även om Barberino di Mugello inte räknas bland Toscanas stora städer så bjuder den ändå på en rad intressanta historiska sevärdheter, av vilka Medici-villan, Villa Cafaggiolo, i det närliggande Cafaggiolo, enbart 12 kilometer från staden, är den största. Men även klostret St. Maria a Vigesimo, grundlagt på 1000-talet och renoverat många gånger sedan dess, är av stort historiskt intresse.

Om du huvudsakligen föredrar naturupplevelser kan det rekommenderas att ta en tur runt omkring i den vackra Stura-dalen eller tillbringa en avkopplande eftermiddag på stranden till sjön Bilancino, som bara ligger 7 kilometer (en kvarts körning kortaste vägen) från staden.

Boka en billig resa till Barberino di Mugello med Escapeaway

Använd sökmotorn högst upp på sidan för att söka bland handplockade och noga utvalda hotell i Barberino di Mugello som har fått fina recensioner. Kombinera hotellet med en billig flygbiljett till Florens eller Bologna med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, komplettera eventuellt med en hyrbil och få det hela satt samman till en paketresa som är säkrad av Resegaranti. Enkelt och flexibels - så fungerar en semester med Escapeaway.

>> Läs även om semesterbostäder i Toscana
>> Läs om Agriturismo i Italien

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Barberino