Resor till badstränderna i Toscana

Toscana är lika annorlunda som det är charmerande. Du kan kombinera kultursemester i fantastiska städer och bland berg med en avkopplande semester vid kusten med härliga stränderna där du får sand mellan tårna och en härlig atmosfär. Toscanas kust är ett hav av sann solglädje. Boka hotell, semesterlägenhet eller annan semesterbostad vid stranden i Toscana med Escapeaway idag!

Stränderna i Toscana är som regel fina sandstränder medan städerna skiljer sig mycket från varandra. Från "den stora gamla damen" Viareggio med sina art nouveau hotell till den lilla lyxorten Forte dei Marmi. Från de lite mer folkkära badorterna som Tirrenia, Cecina Mare till Marina di Massa och Marina di Pisa. Enstaka mindre städer som Castiglioncello och den trevliga staden San Vincenzo har lyckats behålla sin gamla charm och prägel eftersom bor människor året runt.

Badsemester i Italien innefattar ofta att du ska hyra solstolar och parasoller för allt från en mindre slant till skyhöga priser och ofta får du då inte den första raden mot havet då dessa alltid är reserverade för lokalbefolkningen som kommit till stranden de senaste 100 åren. I Toscana gör detta sig gällande i att de flesta städerna mestadels har privata stränder, men det finns som regel en liten bit offentlig strand (ofta av sämre kvalitet) där du kan bre ut din handduk utan att behöva betala.

När man reser till Toscana finns också det stora undantaget som heter Vada, badorten som ligger söder om Castiglioncello och Rosignano Solvay, där riktigt mycket av den breda, fina och kritvita sandstranden är offentlig.

>> Läs mer om badsemester i Toscana här

 

Hotell vid Badstränderna i Toscana

Populära hotell vid Badstränderna i Toscana

Italien, Toscana, Marina di Castagneto C.
8,8
Mycket bra
1810 omdömen
  • Närmaste flygplats: 79 km
  • Närmaste strand: ca. 400 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Toscana, Vada
9,2
Fantastiskt
317 omdömen
  • Närmaste flygplats: 62 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Toscana, Riotorto
8,9
Mycket bra
145 omdömen
  • Närmaste flygplats: 103 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi

Semesterboende längs kusten och stranden i Toscana

Längs Toscanas nästan 400 km långa kustlinje finns en uppsjö av hotell och semesterlägenheter, som kan användas som en bra utgångspunkt för en kombinerad bad- och kultursemester. Vi har valt ut några av de mest populära semesterbostäderna här nedan, så att du kan få ett första intryck av härligheterna.

>> Läs mer om semester i Toscana

Hotell vid strand, kust och hav i Toscana

Park Hotel Marinetta är ett hotell där speciellt barnen trivs som fisken i vattnet. Flera pooler, roliga barnaktiviteter, promenadavstånd till stranden och trevliga restauranger som serverar lokala specialiteter gör att hotellet har många återkommande gäster.

Lägenhet intill kust, hav och strand i Toscana

Vill man ha lite mer rustik charm så får man nästan alltid räkna med att dra sig 10 - 15 kilometer in från kusten och upp bland kullarna där det ligger semesterlägenheter med och utan pool. På Villaggio Rosa dei Venti finns det verkligen bra faciliteter (stor pool, internet på rummen) och du bor i läckra semesterlägenheter som är uppförda år 2008 och ligger nära de populära stränderna vid Vada. Samtidigt har du de toskanska backarna i bakgrunden med möjlighet för dagsutflykter till kulturstäder inne i landet.

Med Escapeaway kan du lätt boka en bekymmersfri och säker resa till badstränderna i Toscana med möjlighet till avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Vår intelligenta sökmotor dammsuger hela tiden nätet efter de bästa priserna på flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med våra utvalda hotell i Toscana. Vi sätter samman det hela till en paketresa med resegaranti så att du får det bästa av två världar. Komplettera ditt paket med en hyrbil för bästa möjliga upplevelse när du kommer fram.

Trevlig resa!

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Vad tycker gästerna om vid Badstränderna i Toscana?

7,9
Samlade gästomdömen
Baserat på 341 recensioner