Badsemester i Toscana

Badsemester i Toscana - Hos Escapeaway hittar du ett sort urval av hotell och semesterbostäder vid Toscanas härliga stränder. Här hittar du våra personliga tips inför en badsemester i Italien

Toscana är mest känd för sina böljande backar och charmiga medeltidsstälder, men visste du att det också finns stora möjligheter att åka på badsemester till regionen? En badsemester i Toscana är en enastående möjlighet för att kombinera avslappning på härliga sandstränder med upplevelserika utflykter till berömda sevärdheter såsom lutande tornet i Pisa, den vackra medeltida staden Lucca och Florens historiska renässanscentrum.

>> Läs mer om sol och strand i Toscana här

Badorter i Toscana

På Toscanas flera hundre kilometer långa kustlinje ligger åtskilliga badorter med vackra stränder, som kan vara allt från livliga och fullpackade, till mer still och öde. I norra Toscana är Viareggio ett exempel på en av regiones klassiska badorter med många hotell och en lång strandpromenad som lockar badgäster från när och fjärran.

Längre söderut i Maremma, får du nöja dig med en mindre strand, men möter i gengäld färre utländska turister och desto fler italienska vilka själva tycker om att åka på badsemester i denna del av Toscana. Beroende på var du väljer att bo, är en badsemester i Toscana en chans både en chans att njuta av badorternas bekvämligheter samt att utforska det mer autentiska Italien som du hittar några få kilometer in i baklandet. 

Önskar du att åka på en semester i Toscana med många utflykter till regionens mest kända städer och sevärdheter, är framförallt badorterna i norra och centrala Toscana mest intressanta. 

Escapeaway har ett brett urval av semesterbostäder och hotell i och nära de bästa badstränderna. I charmiga Castiglioncello kan du till exempel inte bara njuta av de fantastiska badvattnet, utan du har också ett kort avstånd till både Florens och Pisa. Du bestämmer själv om semester ska spenderas i en charmig, autentisk villa, eller i ett modernare semestercenter med alla tänkbara faciliteter. 

>> Här hittar du en översikt över alla resmål i Toscana

Blå flagg-stränder i Toscana

Vi är ganska lyckligt lottade med fina badstränder även på hemmaplan, men även i Toscana kan du se fram emot många fantastiska stränder, varav åtskilliga har fått statusen "blå flagg". Detta gäller bland annat för ovan nämnda Castiglioncello. När du reser med Escapeaway på semester i Toscana, kommer du på många platser att bo nära stranden och ha en egen pool tillgänglig - så barnen kommer aldrig behöva ha tråkigt.

Google Map kan du hitta en överblick över alla stränder i Toscana med blå flagg.

>> Läs mer om badsemester

Karta över Toscana

Populära hotell i Toscana

Italien, Toscana, Cala Piccola
9,3
Fantastiskt
534 omdömen
  • Närmaste flygplats: 144 km
  • Närmaste strand: ca. 950 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Toscana, Marina di Pietrasanta
8,9
Mycket bra
225 omdömen
  • Närmaste flygplats: 44 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Toscana, Porto Ercole
9,7
Fantastiskt
185 omdömen
  • Närmaste flygplats: 138 km
  • Avstånd till havet: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)