Resor till Aulla

Unik natur och toscanska kulturstäder inom räckvidd

Staden är marmorbergens största stad, och har ett bra läge i ett område som bjuder på några av Toscanas bästa natur- och kulturupplevelser.

Även om Aulia ligger i bergen, där backen Aullella flätas samman med floden Magra, är det ändå på tal om en medelstor stad med cirka 10 000 invånare. Staden lockar dessutom folk från de närliggande bergsorterna, då de här hittar ett brett urval av shoppingmöjligheter.

Karta över Aulla

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi erbjuder i området, samt på andra platser i regionen Toscana.

En viktig knutpunkt

Staden ligger längs en av de viktigaste knutpunkterna mellan det Tyrrhenska Havet och Po-slätten. Det är således lätt att ta sig både till Versilias fina sandstränder och Liguriens östra del och dess nationalpark Le Cinque Terre samt Portofino-reservatet - såväl som till Po-slättens kulturstäder Parma, Cremona, Piacenza, m.fl. Du är inte heller långt ifrån Lucca och Pisa. Väljer du att bo i eller nära Aulla, så är det primärt bergen och vandringslederna som skapar kuliss för din semester.

Marmorbergens största stad

När stadens helgon (St. Caprasio) firas den 1 juni, görs hela stadens centrum om till en gatumarknad. Men det är värt att komma hit, även på andra tider på året, för att njuta av de gamla, charmiga byggnaderna och smala gatorna. Upphävd över staden finns den lite dystra borgen, Fortezza della Brunella, som dock också är värd ett besök. Idag rymmer borgen ett intressant naturhistoriskt museum. Hotell, semeterlägenhet och villor

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder och hotell i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Aulla. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och transport

Den flygplats som ligger närmast Aulla, är Pisa flygplats, som från våren till hösten har direkta förbindelser med skandinaviska flygplatser. Utanför säsong, är det också möjligt att hitta en förbindelse hit, men då med en mellanlandning. Det är dessutom inte den enda flygplatsen inom räckvidd - det är t.ex. inte mycket längre till Genova flygplats, som ligger i grannregionen Ligurien.

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Det finns en tågförbindelse till Aulla från bland annat Pisa, Genova, Parma, Lucca och Florens. Det är således enkelt att besöka några av regionens mest kända städer. På motsatt sida av floden, löper dessutom motorvägen E33, vilket gör det enkelt att komma till och från staden även med bil. 

Restauranger och shopping

Utöver de goda inköpsmöjligheterna som du finner i Aulla, finns det ett förnuftigt urval av restauranger, trattorior och pizzerior med tanke på stadens storlek. Här kan du t.ex. testa den lokala specialiteten, focaccette, som är ett bröd av vete- och majsmjöl, som bakas mellan så kallade terracotta testelli, och serveras med salami (eller annat kött) och ost.

Utflykter

Är det en aktiv semester i Toscana du drömmer om? Då är Aulla helt rätt val. Härigrån kan marmorbergen utforskas på otaliga vandringsturer. Ta t.ex. en tur till Equi Terme och den berömda grottan, Grotta del Vento (vindgrottan), som dessutom ger en möjlighet att slippa sommarhetten - här är nämligen konstant 10,7 grader.

Du bor dessutom inte långt från många charmiga kuststäder och härliga stränder. Du kan t.ex. åka till Cinque Terre och vandra, och kombinera naturupplevelserna med avslappning vid vattnet, samt njuta av god mat och gott lokalt vin i de fem mysiga fiskelägena. 

Lokala länkar

Staden och kommunen har en officiell hemsida, som du hittar här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Aulla