Resor till Asciano

När du befinner dig i södra Toscana kan du med fördel ta vägen förbi den lilla staden Asciano. Här väntar dig en målerisk stad som andas av lugn och ro. Kanske tar du dig en kopp kaffe med lokalbefolkningen på Piazza del Grano. Boka en resa till Asciano med Escapeaway i dag!

Asciano är en antik stad, som ligger mitt i ett område sydöst om Siena som kallas Crete Senesi. Arkeologiska fynd från platsen visar, att området varit bebott sedan bronsåldern, troligen av etruskerna som var ett av de första framstående folkslagen i Italien. Idag är det främst spår från medeltiden som kvarstår i området, och Asciano är rik på välbevarade arkitektoniska minnen som är spännande att upptäcka till fots.

 

Välkommen till Italien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Asciano och andra resmål i regionen Toscana där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

 

 

Vad ska du se och göra på din resa till Asciano?

 

Bland alla Ascianos sevärdheter hittas bland annat kyrkorna Collegiata di Sant’Agata, Sant’Agostino, San Bernardino och San Francesco. Det kan tyckas vara många kyrkor att besöka på en semester, men den religiösa arkitekturen här, är framstående och berättar mycket om stadens historia.

 

Utöver religiös arkitektur, kan du bege dig till torget Piazza del Grano, där du även finner Palazzo del Podestà, och framförallt Palazzo Corboli som huserar museet för arkeologi och helig konst, där du kan titta på fynd daterade från antiken samt konst från 1200- till 1700-talen. Själva palatset som museet ligger i – Palazzo Corboli – är ett medeltida palats som en gång i tiden tillhörde adelsfamiljen Bandinelli, och dess medeltida dekorationer blandas med den helig konstsamligen på ett fantastiskt vis.

 

Lika intressant är Museet Cassioli, som öppnade upp sina dörrar år 1991, och är det enda museet i provinsen Siena som är helt dedikerat kost och målningar från området på 1300-talet.

 

Naturligtvis behöver du inte besöka en massa museum för att uppleva Asciano – staden är nästan som ett museum i sig själv, och att bara slå sig ner mer en av de inbjudande restaurangerna på sidogatorna kan vara en stor upplevelse, då du bjuds på god mat och äkta toskansk stämning.

 

Vill du åka iväg på en liten utflykt, har du många möjligheter. Siena och Montepulciano ligger vardera endast 40 minuter bort. Och vill du uppleva en av Italiens vackraste städer – Florens – så tar det endast 1,5 timme tack vare motorvägen. På närmare håll, endast några få kilometer från Asciano, ligger det vackra klostret Abbazia di Monte Oliveto Maggiore, som är väl värt ett besök. Klostret grundades på början av 1300-talet av Beato Bernardo Tolomei, en sienesisk adelsman som gav upp lyx och rikedom för att hänge sitt liv till fattigdom och avskildhet – en spännande historia som du kan lära dig mer om på ett besök på klostret.

 

Mat och dryck i Asciano

Vildsvin förekommer ofta i de typiska rätterna från Asciano, då framförallt i rätten Cinghiale in umido som är en sorts gryträtt där vildsvinsköttet spelar huvudroll. Även Papardelle al cinghiale är vanligt, och är Ascianos lokala variant på en ragù, men alltså gjord på vildsvin. Crostini Toscani förekommer ofta som en antipasto, och de toppas inte sällan med lever. När det kommer till desserter är Panforte lika populärt här som i resten av Toscana. En lite mer lokal dessert är Fritelle di San Giuseppe, där ris kokas i mjölk och vanilj, varpå de formas till bollar och friteras, innan de serveras med florsocker.

Boka en billig resa till Asciano

Använd sökmotorn högst upp på sidan för att söka bland handplockade och utvalda hotell med fina recensioner i Asciano. Kombinera ditt valda hotell med en billig flygbiljett antingen till Pisa eller Florens med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Komplettera eventuellt med en hyrbil och få det hela satt samman till en paketresa som är säkrad av Resegaranti. Enkelt och flexibelt - så fungerar en semester med Escapeaway.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Asciano

Vad tycker gästerna om i Asciano?

8,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 16 recensioner