Hideaways och boutique-hotell i Arezzo

Hideaways är det vi erbjuder dig som är lite mer kräsen och som tycker om att man har tänkt på alla detaljer utan att det för den skull behöver vara lyx. Ett Hideaways-hotell i Arezzo lever upp till en rad stränga krav från vår sida, som till exempel ett begränsat antal rum, särskilt bra läge och framför allt massor av charm och atmosfär. Boka ett Hideaway eller ett boutique-hotell i Arezzo när semestern ska ha lite extra krydda.

En pärla i östra Toscana

Många menar säkert att det är omöjligt att finna en stor spännande stad i Toscana med många sevärdheter från både Medeltiden och Renässansen men som samtidigt inte är full av turister. Denna staden finns och den heter Arezzo.
 

Antikviteter och guldsmycke

Staden är en av Toscanas mest förmögna och är i övriga Italien speciellt känd för sin stora tillverkning av guldsmycken och många antikvitetsbutiker. Staden fick ännu en fjäder i hatten då stora delar av Roberto Benignis berömda film "Livet är vackert" spelades in på stadens gator.

Arezzos historia går helt tillbaka till etruskerna då den var en av detta mystiska folkslags starkaste städer. Den blev sedan en viktig stad under Romarriket och sevärdheter från båda dessa perioder kan beundras på stadens arkeologiska museum som för övrigt ligger nära den romerska amfiteatern.

Ett ännu mer spektakulärt minne från forntiden är den bronsstaty från den etruskiska perioden som man ser många kopior av runt om i staden.

Största sevärdheten

Från Medeltiden kommer flera spännande kyrkor som bl.a. Pieve di Santa Maria med den besynnerliga facaden och domkyrkan. Men stadens största attraktion för konstälskare finner man i kyrkan Chiesa di San Francesco där en av renässanskonstnären Piero della Francescas största och mest fantastiska verk befinner sig.

Piazza Grande

Arezzo har flera trevliga gator med ett stort urval av butiker, restauranger och caféer. De flesta glädjs nog ändå mest åt Piazza Grande där antikvitetsbutikerna ligger tätt. Här ser man fascinerande exempel på butiker som idag använder de gamla lokaler med stora stenskrankar som använts från Medeltiden fram till idag.Vad är ett Hideaway?

Är du en livsnjutare? Är en säng inte bara något som är praktiskt att sova i när du är på semester? Då kan ett hideaway i Arezzo vara något för dig. Precis som resten av utbudet du hittar hos Escapeaway, så är samtliga hotell, villor och semesterlägenheter noga utvalda – ett hideaway är bara särskilt och extra omsorgsfullt handplockat.  

Utöver att ett hideaway ofta är ett charmerande och mindre hotell som är mycket uppskattat av sina (stam)gäster, så skiljer det sig dessutom från andra bra ställen genom att det har sin egen personlighet. Till exempel kan det vara familjeägt eller vara särklassigt beläget – det kan också vara något helt annat – till exempel ett boutique hotell. Inte ett hideaways är det andra likt, men de har det gemensamt, att de har något unikt att erbjuda.

Boka ett Hideaway-hotell separat eller boka en paketresa som inkluderar flyg till attraktiva priser online här på sidan, då får du samtidigt trygghet i form av resegarantin och paketreselagen. Varmt välkommen!

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hideaways i Arezzo