Resor till Arcidosso

Vacker stad vid foten av Toscanas största berg

Arcidosso ligger på den östra sidan av Toscanas största berg, den stora utslocknade vulkanen Monte Amiata, cirka 100 km söder om Florens.

De stora djupa skogarna runt staden gör området perfekt för både korta och långa vandringsturer, och staden - liksom hela området - är dessutom förhållandevis oförstört av turism. Häruppe kan du fortfarande äta en god bit mat för en rimlig peng. Utöver restauranger hittar du matvarubutiker, bagare, slaktare och andra småbutiker i staden.

Arcidosso har ett charmigt litet medeltida centrum, och i närheten av staden finns flera spännande utflyktsmål, som t.ex. det romanska klostret Abbadia Santa Maria a Lamulas och renässanskyrkan Chiesa della Madonna Incoronata.

Har du en cykel, eller eventuellt en bil/hyrbil, bjuder området runt Amiata på många vackra turer. Startar du från Arcidosso, finns det många möjligheter att testa formen på en rundtur i det backiga landskapet, där du under vägen passerar många vackra utkikspunkter. Detta, tillsammans med vandringslederna, gör att du här har de perfekta förutsättningarna för att spendera en aktiv semester i Toscana.

Karta över Arcidosso i södra Toscana

Klicka på kartan nerdan för att få en överblick över Toscana och staden, samt för att se vilka semesterbostäder vill tillhandahåller i området. Handplockade semesterbostäder och hotell i Arcidosso

Arcidosso är en av de vackraste medeltida städerna vid Amiata-bergets fot, men trots sitt vackra läge, är staden översedd av turister. Det för dock den endast extra ideal för dig som önskar att uppleva det orörda Toscana och bo i lantliga omgivingar, präglade av gröna berglandskap.

Vi har redan handplockat de bästa semesterlägenheterna och hotellen i och runt Arcidosso, och därför kan du lita på att om du bokar via Escapeaway, så får du en god bas för semestern.

Använd sökmotorn överst här på sidan för att jämföra priser och hitta ditt hotell eller semesterbostad. Kom ihåg, att med Escapeaway kan du också boka en paketresa med flyg, hotell och eventuell hyrbil eller transfer.

Lokala länkar

Staden officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Arcidosso