Resor till Alberese

Besök Maremma naturpark

Alberese ligger ett kort stycke från Toscanas troligen vildaste kuststräcka där du hittar vackra och ganska öde stränder, så länge du undviker att komma hit under de mellersta veckorna i augusti. Innanför kusten hittar du ett vackert landskap präglat av olivodlingar och stora obebodda områden.

Alberese ligger inte långt från stranden och är omgivet av Maremma naturpark. I staden bor bara några hundra invånare och livet är ganska stillsamt utanför sommarperioden.

Bo omgiven av Maremma naturpark

Naturparken lockar till sig nyfikna resenärer hela året runt, de kommer framför allt hit för att beundra de vilda hästarna och korna som bor inom parkens område - det är dock framför allt under sommarmånaderna som det kommer ett stort antal resenärer hit, särskilt under augusti månad när italienarna själva har semester.

Lite historia

Vid Alberese har arkeologerna hittat grottor med spår efter människor från bronsåldern. Det var emellertid under fascismens dagar som Alberese anlades som en kolonistad. Det var nämligen först under fascismen som området helt blev fritt från malaria, som hade varit toskanernas förbannelse under århundraden. Idag finns här inte fler mygg än i andra områden av Toscana och malarian har helt utrotats från Italien trots att en påminnelse lever kvar i språket genom uttrycket "Maremma maiala", som kan översättas med <förbannade Maremma.

Tillbringa semestern i Alberese

Kom till Alberese för att bo i natursköna omgivningar, här kan du rida eller vandra i skogarna eller koppla av på stranden. Alberese är en del av Grosseto kommun - och du kommer säkert sätta mer pris på att använda din tid till utflykter till Magliano in Toscana, Castiglione della Pescaia, Vetulonia och även upp till Massa Marittima eller Suvereto.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Alberese