Agriturismo i Toscana - Semester på landet

Vad sägs om en semester på landet i underbara Toscana? Massor av upplevelser för både öga och gom väntar dig och din partner - eller hela familjen - om ni väljer en semester på en agriturismo i Toscanas böljande landskap.

Går du i tankar om en upplevelserik semester i Italien - ända ute på landet i det härliga Toscana? Du och din partner tillsammans på en romantisk bondgård omgiven av vinodlingar så långt ögat når mitt i den böljande toskanska landskapet bland kullarna söder om Siena? härligheten? Där du har massor av plats att röra dig på, frisk luft och möjlighet att kombinera aktiviteter med avkoppling? Att se glädjen i barnens ögon när de stiftar bekantskap med gårdens djur eller leker i barnpoolen? Lugna och fridfulla kvällar med utsikt mot solnedgången med ett glas rödvin i handen – kanske rent av producerat på gården där du bor? Ett ställe utan många turister?

Vad är då en agriturismo?

En agriturismo i Toscana kan vara mycket. Det kan vara ett charmigt Bed and Breakfast, med hemlagade toskanska specialiteter på restaurangens meny varje dag. Eller en rymlig lägenhet på en gård – med restaurang och i vissa fall med ditt egna kök där du kan kocka ihop något gott med lokala och naturligt producerade råvaror som du finner på din agriturismo.

Agriturismo – som fritt översatt betyder bondgårdssemester eller semester på landet på en italiensk gård - är ett växande koncept i Italien och Toscana är en av de ledande regioner i detta sammanhang. Fenomenet växer i takt med att fler och fler upptäcker att agriturismo faktiskt är det perfekta sätter att kommer bort från vardagens stress samtidigt som man kommer helt nära den italienska kulturen och inte minst lär känna lokalbefolkningen.

Definitionen på en agriturismo är att det ska vara en viss nivå och volym på produktionen av de råvaror som produceras på stället. Annars är valet ganska fritt och det ger dig många möjligheter när du ska välja ditt semesterboende.

Agriturismo är ett härligt vis att utforska Toscana på

När du håller semester på en agriturismo bor du oftast långt bort från de stora hotell- och semesterkomplexen där du ofta träffar betydligt fler semestergäster än lokalbefolkning. Samtidigt kan du bo förhållandevis nära en spännande storstad – i Toscanas fall städer som till exempel Florens eller Siena - eller en rad charmiga och sevärda småstäder som bland andra San Gimignano där du hittar både affärer, caféer, restauranger och sevärdheter. Toscana är som flera andra regioner i Italien lagom stort så din agriturismo kommer alltid ligga på behagligt köravstånd till städer och byar.

Som du säkert vet har Toscana förutom sina världsberömda vinodlingar, sitt kuperade gröna landskap, djupa skogar, berg och fascinerande medeltidsstäder och etruskiska städer även en attraktiv och bildskön kustlinje som på många ställen är helt orörd. Här kan du njuta av strandlivet, äta nyfångad fisk, bada och koppla av. På några av de agriturismo vi förmedlar i Toscana styr placering och läge möjligheten att krydda semestern på landet med en dag eller två på stranden.

Prova Toscanas fantastiska viner

Få italienska regioner liknas med ett frodigt landskap, varierat lantbruk och bildsköna omgivningar i samma grad som Toscana. Därför är det ett upplagt val att hålla en skön semester på en äkta agriturismo där du kan komma nära in på förvandlingen av naturens rikedomar till vin eller läckra matvaror. Det ska dock också vara avkopplande när du är på semester och många agriturismo i Toscana har swimmingpool där du kan svalka dig efter en varm toskansk sommardag.

Toscana är bland annat berömt för sina enastående viner som produceras i regionen. Därför är det en stor sannolikhet att även din agriturismo i Toscana kan vara en vingård. Och då innebär det att du kan njuta av de smakfulla vinerna i genuina pittoreska omgivningar. Det finns ju trots allt inte mycket som säger ”Toscana” eller  ”semester” för den delen som ett välsmakande glas vin på en vingård i Chianti vindistrikt, medan du kopplar av i de lugna och fridfulla omgivningar till ljudet av cikadorna.

En autentisk och lärorik semesterupplevelse

Vi är ganska övertygade om att när du väljer agriturismo som semesterform är risken minimal att du efteråt kommer att ångra ditt val av semester och att du egentligen kunde tillbringat din semester på vilket annat solbelyst ställe som helst i världen.  Tillbringar du semester på en agriturismo i Toscana kommer du garanterat kunna packa en tillfredsställande känsla med dig hem i resväskan. Du har nämligen fått en sann toskansk upplevelse, sen gör det naturligtvis inget att du dessutom ofta har både både pool och en fantastik utsikt på stället.

Förutom det härliga i att inta din vällagade mat på samma ställe som råvarorna är producerade på, kan en gårdsvistelse också öka din och barnens medvetenhet om hur våra matvaror odlas och var de kommer ifrån, samt det oersättliga värde jorden, djuren och naturen har. Att se maten och vinerna skapas och följa med i vardagslivet på en italiensk agriturismo är en upplevelse i sig, och något ni med stor sannolikhet kommer att minnas länge. Kombinerat med avkoppling, sol och sköna stunder blir det inte mycket bättre. Unna dig själv och din familj denna upplevelse.

Två av våra populäraste agriturismo i Toscana

Med Escapeaway kan du komma på semester på flera olika agriturismo i Toscana, och vilken som är bäst beror helt på dig och dina behov. Nedanför ser du två riktigt trevliga och typiskt toskanska agriturismo så du kan få inspiration till din resa:

Agriturismo Le Querciole
Denna familjära och trevliga vingård ligger på gångavstånd från den mycket charmiga och genuina staden och kurorten Casciana Terme. Här får hela familjen en perfekt bondgårdssemester på riktig toskansk manér. Gården odlar och producerar flera grödor, som man kan få lov att vara med och skörda. Det finns snälla djur som barnen gärna får besöka, bl.a. kaniner, höns och hästar. Hela familjen kan dessutom fritt nyttja Agriturismo Le Quercioles sköna pool och barnpool – och skulle ni bli trötta av bad i poolen kan ni vandra bland olivträden och vinodlingarna till centrum av Casciana Terme där ni finner naturligt varma källor, som Toscana är så rikt på.

>>> Läs mer och boka Agriturismo Le Querciole här

Agriturismo Poggio Corbello
Bondgårdssemester med sjöutsikt vid den fascinerande medeltidsstaden Massa Marittima. Låter det lockande? I så fall hälsar vi dig gärna välkommen till denna sydtoskanska agriturismo där man producerar både olivolja, vin och äkta italiensk grappa. Här kan hela familjen bo i en fin lägenhet med terrass, njuta av den lokala vällagade maten i gårdens restaurang och beundra utsikten över den vackra skön Lago d’Accesa. Något speciellt som vi vill framhäva med Agriturismo Poggio Corbello är att gården har både vildsvin och speciella hornboskap från Maremma. I den närliggande medeltidsstaden Massa Marittima kan du bland annat besöka den vackra 1200-tals kyrkan Sankt Cerbonius Katedral. Den är byggd i romansk stil och har skulpturer av lejon på grinden. Toscana är fullt av denna typen av arkitektoniska pärlor från Medeltiden, som bara väntar på att bli utforskade.

>>> Läs mer och boka Agriturismo Poggio Corbello här

Listan ovan är bara några få exempel av vad som finns på vårt program. Vi kan varmt rekommendera dig att utforska alla möjligheter på vår hemsida, eller ringa / mejla oss ifall du har frågor eller behov för vägledning. Vi hjälper dig gärna med att arrangera en agriturismo-semester i Toscana som lämpar sig perfekt för dig och din bättre hälft eller din familj.

>> Läs mer om agriturismo

Karta över Toscana

Populära hotell i Toscana

Italien, Toscana, Capraia e Limite
9,0
Fantastiskt
325 omdömen
  • Närmaste flygplats: 25 km
  • Avstånd till centrum: ca. 2.2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Toscana, Pelago
9,5
Fantastiskt
108 omdömen
  • Närmaste flygplats: 51 km
  • Avstånd till centrum: ca. 1.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Toscana, Montespertoli
9,2
Fantastiskt
33 omdömen
  • Närmaste flygplats: 33 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi

Semester på  Agriturismo i Toscana med Escapeaway

Agriturismo är ett förhållandevis nytt begrepp, som innebär övernattning på platser där det produceras råvaror av den ena eller andra sorten. Det kan vara en vingård, en olivlund med semesterbostäder eller en bondgårdssemester. Att bo på en agriturismo är ett spännande sätt att besöka Toscana på. Regionen är berömd för sina läckra maträtter och goda viner, och här kommer du nära inpå produktion och metoder. Dina barn kommer att tycka det är roligt att uppleva en äkta, italiensk bondgård med djur som de kan få klappa och mata. Barnen får också uppleva hur mjölk förarbetas för att göra ost eller hur oliver pressas till olja.

Se priser och urval av agriturismo i nedanstående översikt, eller läs mer om alla resor till Toscana med Escapeaway.

Det finns flera olika slags agriturismo i Italien. Utöver den primära bondgårdssemestern, finns det också en del platser som fokuserar på Wellness och livsnjutande. Här kan du slappna av helt och hållet och njuta av platsens tolkning av dess egna produkter vid varje måltid. Många av de lyxigare platserna inom agriturismo erbjuder vackra rum med hotellstandard, en härlig, svalkande pool och vackra omgivningar. Några övernattningsplatser är mycket barnvänliga med lekplats och barnvänlig pool. Undersök på förhand, vad de olika platserna erbjuder, så att du hittar precis den form av agriturismo som passar dig och din familj. 

Andra resmål i Italien

Agriturismo är ett begrepp från Italien och det är inte bara i Toscana du kan hitta autentiska och charmiga ställen att spendera semestern på. Hos Escapeaway erbjuder vi resor till andra resmål i Italien, som till exempel Sicilien, Amalfikusten, Sardinien och Umbrien. 

Umbrien

Stora delar av Umbrien är än idag ett lantbruksområde, och därför hittar du också ett relativt stort utbud av agriturismo i denna region. Klicka på nedanstående länk och läs mer om vilka hotell och semesterbostäder du kan bo på i Umbrien när du reser med Escapeaway. 

>> Läs mer om agriturismo i Umbrien

Sicilien

Jag har själv haft nöjet att flera gånger bo på mer än en charmig agriturismo under mina resor till Sicilien och jag kan bara rekommendera dig att göra det samma. En av de stora fördelarna med att bo på hotell och i semesterbostäder som är ett agriturismo är att du nästan garanterat kan ha extra höga förväntningar på maten - utan att behöva betala mer än på andra platser. Läs mer om semesterbostäder och hotell på Sicilien via nedanstående länk.

>> Läs mer om agriturismo på Sicilien

 

Så bokar du Agriturismo i Toscana med Escapeaway

Hos Escapeaway är vi experter på semester i Italien med mer än 20 års erfarenhet och hos oss kan du använda den intelligenta sökmotorn för att lätt boka en säker och behändig resa till Toscana med boende på ett charmerande Agriturismo. Välj mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, antingen med direktflyg eller med mellanlandning på vägen Vi hittar billiga flygbiljetter och sätter samman dem med våra noga utvalda och handplockade Agriturismo i Toscana samt med möjlighet att komplettera med en hyrbil - allt blir till en paketresa som är säkrad av resegaranti.

>> Läs mer om agriturismo i Italien