Resor till Abbadia San Salvatore

Stämningsfull klosterstad

På det majestätiska berget Monte Amiata ligger Abbadia San Salvatore som byggdes upp på 700-talet runt ett kloster med samma namn.

Klostret grundades av en longobardisk kung, som under en jakt i området fick en mirakulös uppenbarelse. Staden utgjorde på medeltiden ett viktigt stopp på pilgrimsrutten Via Franciagena som ledde från norra Europa till Rom.

Karta över Abbadia San Salvatore

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över området, samt för att se vilka semesterlägenheter och hotell vi erbjuder här.

Välsignelse och förbannelse

Under de följande århundraden växte klostret sig så starkt, att det blev större än alla de närliggande städerna i makt, och dess area kom att sträcka sig hela vägen till kusten. Senare dalade klostrets makt men då hade redan en hel stad vuxit fram. Under 1800-talet fann man kvicksilver i berget som blev stadens lycka då det gav rikedom till dess invånare, men också förbannelse, då många gruvarbetare dog i sitt arbete.

Översedd skatt

Idag råder en helt speciell, nästan magisk och mystisk, stämning i staden, och samtidigt finns det så mycket att uppleva här och i områdena runt omkring, att den är en av Toscanas största översedda skatter.

Abbadia San Salvatore, som har runt 7000 invånare, är bland annat känd för sin festival, Fiaccole della Notte di Natale, där många små eldar lyser upp gatorna på julafton, och man sjunger julpsalmer och njuter av lokala delikatesser.Hotell eller semeterlägenhet i Abbadia San Salvatore?

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Toscana.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Abbadia San Salvatore. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Toscana. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Toscana - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

>>> Sök priser på hotell eller semesterlägenhet i södra Toscana här

Flygplatser och transport

Närmaste flygplats ligger vid Perugia, men detta är en mindre flygplats som primärt betjänas av Ryanair och för närvarande inte har några direktrutter till Skandinavien. Det har däremot Italiens största flygplats, Rom Fiumicino flygplats, och denna ligger också inom rimligt avstånd från Abbadia San Salvatore.

Närmaste tågstation, om du kommer från Rom, är Chiusi-Chianciano, som ligger cirka en timme från Abbadia San Salvatore - det är därför nästan nödvändigt att ha en hyrbil om du ska spendera semestern här. Det är normalt enklast att boka hyrbilen hemifrån, och hämta ut din hyrbil på Fiumicino flygplats

Semester i Abbadia San Salvatore som paketresa

På Escapeaway har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som Escapeaway har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

Boka din resa till Toscana som en paketresa med flyg och boende här

Restauranger och inköp

Det finns restauranger, pizzerior och gelaterior i Abbadia San Salvatore, och här finns också en supermarknad samt en del små butiker. Du bor i en region som är berömd för sin gastronomi, så om du inte själv vill stå för dina egna måltider, finns det rik möjlighet att skämma bort smaklökarna på dina turer till städerna som ligger i närheten.

Utflykter

Når du spenderar semestern i Abbadia San Salvatore, här du måbga av Toscanas både kända och okända pärlor inom räckvidd. Det är t.ex. några få kilometer till Santa Fiora, som är okänd för många utanför Toscanas gränster, men som är en charmig plats att besöka. Mycket mer känd, är idylliska Pienza, som skapat kuliss för många filmer - och därför också är mycket populär att besöka bland turister. Du bor dock tillräckligt nära för att kunna uppleva staaden tidigt på morgonen, eller på lvällen, då de flesta dagsturister har åkt vidare.

Skogarna runt Monte Amiata bjuder på många möjligheter för att åka iväg på vackra cykel- och vandringsturer.

Lokala länkar

Stadens egen hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Abbadia San Salvatore

Vad tycker gästerna om i Abbadia San Salvatore?

8,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 5 recensioner