Resor till Vigo di Fassa

Trevlig skidort i centrala delen av Fassa-dalen

Åk med Escapeaway på skidresa till Vigo di Fassa i den härliga Fassa-dalen, där mindre skidområden dominerar med härliga stunder, sol och god mat på berget.

Pozza och Vigo di Fassa är två mindre byar, belägna mitt i dalen Val di Fassa. Från båda byar har du tillgång till vardera skidområde, som dock inte är sammanhängande. Från Pozza, som ligger på 1320 meters höjd kan du åka skidor från Buffaure di Sopra på 2213 meters höjd, och från Vigo di Fassa som ligger på 1390 meters höjd, kan du ta dig upp till Ciampedie på 2000 meters höjd. De två byarna är förbundna med varandra via en skidbuss som är inkluderad i liftkortet.

Karta över Vigo di Fassa och Pozza di Fassa

Genom att klicka på kartan får du en överblick över de två städernas läge i förhållande till varandra, samt se liftsystemen och hitta hotell och semesterlägenheter i området. 

Skidområdet

Ciampedie-området vid Vigo di Fassa är ett litet och lätt överskådligt skidparadis med endast 13 km pist. Några av pisterna passar mycket väl till dig som tar dina första vändor på skidorna, eller till mindre barn. Andra är mer utmanande; det gäller till exempel den pist som heter Thöni efter den berömda skidåkaren från Alto Adige. Den startar på Ciampedies soliga platå, och för dig hela vägen ner till landsbyn. En svart pist finns det också: den heter Tomba och är till de verkliga experterna. Tomba är uppkallad efter den kända skidåkaren, och World Cup-vinnaren Alberto Tomba från Bologna, som tränade i Val di Fassa innan han vann World Cup. Generellt kan sägas att Ciampedie passar bra till familjer med mindre barn. Barnen kan leka med maskotten Lauri i babyparken, som administreras av Vigo/Passo Costalunga Skidskola. Du har också möjlighet att åka med på Panorama Skitour, som startar från Catinaccio-området, genom att ta skidbussen i riktning mot Pozza/Buffaure. Vigo di Fassa är en del av Dolomiti Superski, och därför kan du, med ett Dolomiti Superski liftkort, nyttja hela området vid Campitello och Canazei. Det går skidbussar till båda dessa ställen. Campitello och Canazei är perfekta skidutflykter för att få fler pister att åka skidor på. Kör du söderöver och svänger österut i Moena, kommer du upp till Passo san Pelligrino på 1930 meters höjd. Från passet finns det glimrande skidmöjligheter i båda riktningar.

Både sommar och vinter

Val di Fassa är en fantastiskt vacker dal både på sommaren och vintern. Den imponerande naturen bjuder på mäktiga bergstoppar, höjder, snöklädda pinjeträd, floder, sprudlande vattenfall och frodiga blomsterängar. När du spenderar semestern här, har du ett hav av möjligheter för att vara aktiv utomhus hela året. Under sommarhalvåret kan du till exempel vandra, klättra och cykla. I vintersäsongen är det naturligtvis främst utmaningarna på snön som lockar.

Härlig stämning och god mat i Val di Fassa

Det råder en härlig stämning i Val di Fassa, som - trots läget i Sydtyrol där det talas mer tyska än italienska - är italiensk både vad angår språk och mat. Dalens kök är bland annat känt för goda ostar, suppor, korvar och läckra desserter. Prova till exempel den välsmakande lokala ravioli-korven, cajoncie. Till dessert kan du komma i alp-stämning med en strüdel eller en hemlagad äppelpannkaka - eller prova några av de många sötsakerna från den italienska traditionen. Generellt används ofta äpplen i desserterna. Det finns ett stort urval av restauranger i Fassa-dalen, oavsett om du bara vill ha en snabb pizza, en vällagad pasta, eller njuta av en 5-rätters gourmetmåltid. Efter måltiden kan du eventuellt sätta pricken över i:et efter en skön dag på skidor, med att smaka de lokala dropparna i en av dalens vinbarer.

Transport

Du ankommer lättast till Val di Fassa genom att göra ner längs Brennermotorvägen till Ora, där du kör av och kör mot Cavalese. De närmsta flygplatserna är Bergamo, Verona och Venedig.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Vigo di Fassa