Resor till Val di Fiemme

Sagolikt vackert året runt

Val di Fiemme ligger i de vackra och omtyckta Dolomiterna. Här bjuds du på suverän skidåkning med flera breda pister, en vacker natur med spektakulära bergstoppar och spännande sommaraktiviteter. Dessutom är de duktiga på att laga riktigt god mat.

Val di Fiemme i Sydtyrolen är ett av de största områdena i Dolomiti Superski, och hänger samman med Val di Fassa via en skidbuss. Därmed har området mer än 400 km pist tillgänglig, så du kan vara säker på att du hittar något som passar din, och dina reskamraters, smak och nivå. Man har nyligen investerat i nya, moderna liftsystem, inklusive sittliftarna över Oberregen, Pampeago och Predazzo - varifrån man kan nå fram till Val di Fassa. Därutöver är över hälften av de 100 kilometerna pist i Val di Fiemme snösäkrade tack vare snökanoner. 

Flera moderna bekvämligheter

Val di Fiemme är alltså inte bara ett otroligt vackert område att spendera skidsemestern i; här finns också de moderna bekvämligheterna som säkrar en skidsemester som motsvarar dina förväntningar. I backarna finns det ett stort urval av restauranger där du kan stilla hungern och ladda upp inför ännu fler timmar på skidorna. Som skidgäst i Val di Fiemme kan du köpa liftkort till hela Dolomiti Superski, vilket innebär att du har mer än 1200 km pist och 464 liftar till till förfogande. Det ger naturligtvis otaliga möjligheter för variation och roliga upplevelser.

En vacker plats sommartid

Men det är inte bara under vintern du kan komma hit, tvärtom. På sommaren kan du njuta av ett underbart grönt landskap i rogivande omgivningar. Du kan vandra på utsatta leder, hoppa upp på cykelsadeln och ta dig fram längs backarna på två hjul. Du kan fiska, klättra och besöka naturparker. Skaffar du dig ett s.k Dolomiti Supersummer Card (sommarkort) har du inte bara tillgång till liftarna utan även till lokala transportmedel och lite annat smått och gott som erbjuds här under sommarhalvåret.>

100 km suveräna pister och lätt tillgång till ännu fler!

Bara i Val di Fiemme har du mycket att välja emellan när din dag i backarna ska planeras, och du behöver aldrig kompromissa med omgivningarnas skönhet. Latemar skidcenter är ett naturparadis, där du kan nyttja 50 km pist, som förbinder Pampeago, Predazzo och Obereggen. Pisterna Bellamonte-Alpe Luisa gränsar mot Paneveggio Naturpark, ett av de skyddade områdenda som medverkar till att Dolomiterna, och därmed Val di Fiemme, finns med på UNESCOs världsarvslista. 

Pisterna på Passo Rolle sprider ut sig under den majestätiska Pale di S. Martino. Utsikten från Alpe Cermis skidområde, som inkluderar defn långa Olimpia-rutten på 7,5 km, är en av de mest betagande i Dolomiterna. Njut av utsikterna från de berömda, kalkhaltiga bergen, speciellt tidigt om morgonen, när soluppgångens växlande färger och ljus spelar över landskapet. En mindre terräng är Oclini - som inte är förbundet med de andra via liftar - där det är möjligt att åka skidor ända uppe från 2440 meters höjd över havet. Därifrån har du den vackraste utsikten ut över Bolzano-dalen nedanför.

Längs vägen efter Bellamonte, innan du kommer helt ner till San Martino di Castrozza, hittar du som nämt ovanför, Passo Rolle. Över Bellamonte ligger en mellanstor terräng, förbundet med Moena i Val di Fassa. Här hittas, på Moena-sidan, flera sittliftar och en gondollift. Den största delen av skidterrängen är förbunden med kabinbana från Cavalese. Du kan åka skidor från Dosso dei Laresi till Alpe Cermis på 2250 meters höjd. Området är betjänat med åtskilliga sitt- och släpliftar. 

Efter skidåkningen

När du åker skidor i Val di Fiemme, är det helt säkert att du kommer spendera mycket av tiden med att beundra det vackra landskapet runt omkring dig när du utmanar dig själv på de många varierande pisterna. Men här finns också ett kvälls- och nattliv, som är värt att spara lite energi till. Massor av trevliga bergshyttor och små barer bjuder på god mat, dricka, trevlig stämning, live musik och underhållning när det i gott sällskap ska sättas punkt för en bra semesterdag.

Några av barerna i pisterna är "paraplybarer", där man täcker för eventuellt snöfall med ett enormt paraply som fungerar som tak. Själva byggnaden är rund och har glasväggar, så att du vart du än står kan beundra de snö- och granklädda pisterna. Ett bra sätt att slappna av med en drink "utomhus" även när det är kallt.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Val di Fiemme