Resor till Val di Fassa

Dolomiternas stolthet

Val di Fassa bjuder på en härlig upplevelse både vinter som sommar. Här kan du verkligen njuta av det goda livet med massor av sol och läcker snö under vinterhalvåret, naturscenerier av världsklass på sommaren och av god mat så klart.

Val di Fassa är i realiteten en lång dal, som sträcker sig längs med bergssidorna från Moena i söder till Canazei i norr, och som är uppdelad i mindre skidområden, som alla binds samman med en skidbuss. Skidområdena är alla en del av skidområdet Dolomiti Superski, som bjuder på utmaningar för skidåkare på alla nivåer. Våra tre skidsemester-destinationer i den norra delen av området, Alba, Campitello och Canazei är sammankopplade med den berömda Sella Ronda-rutten, där du kan åka skidor ända till Val Gardena och Araba. Alternativt och för en lugnare vistelse erbjuder vi även den lilla byn Penia.

Själva dalen har faktiskt inte mer än cirka 10 000 bofasta, men framförallt på vintern flerdubblas invånarantalet när alla hotell och semesterlägenheter fylls upp av gäster som primärt kommer för den fantastiska skidåkningen, kombinerat med hög solchans och det italienska sättet att leva.

Karta över Val di Fassa

Genom att klicka på kartan härunder kommer du till en sida där du kan zooma in och ut och på det viset för ett intryck av vad vi kan erbjuda för semesterlägenheter och hotell i Val di Fassa. Oavsett var du bor, är det lätt att ta sig från plats till plats och skidbussarna är inkuderade i liftkortet.

Ett fantastiskt skidområde

Pera, Pozza och Vigo di Fassa är alla halvstora skidområden, men välpreparerade pister på alla nivåer. Som säkerhet för snö är här installerat en hel del snökanoner. Från Vigo di Fassa kan man ta sig upp till Posso Costalugna på 1750 meters höjg, där det finns 10 liftar att välja emellan. Härifrån kan man ta sig ner till Carezza - Nova Levante. På den andra sidan av Pozza di Fassa kan du ta dig upp till Passo San Pellegrino och därifrån till Moena, där området Le Tre Valli ligger.

Köper du liftkortet "Dolomiti Superski" har du hela 1200 km pist till ditt förfogande, i 12 olika skidområden - det ska nämnas att du behöver en bil för att ta dig till några av dem. 

Underbar plats sommartid

Men det är inte bara under vintern det är väl värt att ta sig hit. Dalen Val di Fassa är nämligen dessutom en plats för dig som tycker om att tillbringa sommaren uppe i bergen där du är omgiven av underbara alpängar. Naturen samt bergen lockar varje sommar glada semesterfirare som vill vandra och cykla. Utöver detta kan du här rida, bowla, klättra, fiska, prova på bågskytte och barfotavandring.

En annan populär sysselsättning är den så kallade "fly line" där du kommer upp en aning från marken. Under sommaren kan du köpa (på plats) ett kort som heter Val di Fassa Card där du har flera rabatter att nyttja, reducerade priser samt gratis inträde till en del sevärdheter/aktiviteter.

Transport

Du ankommer lättast till Val di Fassa genom att köra ner genom Brenner-motorvägen till Ora, och där köra av vägen upp mot Cavalese. Körturen från Sverige är cirka 1400 km och kan i princip göras i ett sträck, om ni är flera som kör. Var dock uppmärksam på att vädret och de fulla små bergsvägarna under vintern kan göra att resa tar längre tid än beräknat.

Vill du istället flyga till Val di Fassa, hittar du närmsta flygplats i Innsbruck i Österrike, samt Bergamo, Verona och Venedig. Hela vintern kör shuttle-bussar mellan Val di Fassa och flygplatserna, så det är relativt okomplicerat att komma fram - också utan hyrbil.

Boka semesterlägenhet eller hotell i Val di Fassa

Hos Escapeaway är vi experter på Italien - både på vinter som sommar. Du står själv för transport till destinationen, men vi hjälper dig gärna med att hitta den optimala inkvarteringen i en av våra handplockade semesterbostäder. Beställ direkt här på sidan, eller ring oss på 040 60 60 499 för att få hjälp att hitta rätt - så kommer det att få en suverän semester i Val di Fassa. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Val di Fassa