Guidade turer och utflykter i Sydtyrolen

Boka utflykter och guidade turer i Sydtyrolen här

Nu har du möjlighet att boka utflykter och guidade turer med professionella och certifierade guider som har stor know-how och lokal anknytning. Sök bland många olika utflykter i Sydtyrolen här nedan.

Klicka här för att söka

Utflykter och guidade turer i Sydtyrolen erbjuds av Viator

Upplev naturen på cykel

Sydtyrolen/Alto Adige är den perfekta platsen att spendera semestern på, om du älskar att spendera tid  mitt i en vild, vacker och storslagen natur. Bergar, dalar och skogar bjuder in till såväl vandringssemestrar som cykelsemestrar. Och ska det vara lite annorlunda, har du också möjlighet att utforska Sydtyrolens mäktiga landskap från hästrygg! Vill du ta dig längre in på landet, är guidade bilturer också ett perfekt vis att ta in detta vackra hörn av Italien.

En av de mest populära sätten att uppleva de majestätiska Dolomiterna är genom att följa en av alla cykelrutter som bjuder på både slående vackra panoramautsikter, motion, frisk luft och roliga minnen. En av de vackraste rutterna - som samtidigt är överskådlig och passar bra till familjer på utflykt - börjar i Canazei och går genom den skogrika och natursköna Fassa-dalen. När du har tagit dig igenom Fassa-dalen, kommer du till Val di Fiemme, som är en imponerande syn med sina öppna vidder. Här har du möjlighet att prova krafterna med rafting; endast en av många underhållande, utomhussporter som naturen i Sydtyrolen passar utmärkt till. Rutten slutar i Molina di Fiemme, en charmig och pittoresk liten bergsort. En dag spenderad på detta vis ger dig den optimala känslan av att ha fått ut allt av din semester i Sydtyrolen - allt med Dolomiterna som storslagen kuliss.

Det finns flera olika sätt du kan spendera en cykelsemester i Sydtyroenl på. Du kan nöja dig med endast en dag på cykel, du kan cykla varje dag med utgångspunkt från ditt hotell, eller så kan du följa längre rutter där du tar dig djupt in i Dolomiterna och övernattar under vägen. Det är i stort sätt bara du själv som sätter gänsen, för Sydtyrolens fantastiska och varierande landskap - som sträcker sig från krävande bergspass, till mjuka, gröna dalar fulla av vinranker - är en dröm för varje cyklist, och lägger grunden till oändliga utmaningar och nöjen.

Viators guidade utflykter i samarbete med Escapeaway, säkrar att du alltid får uppleva det bästa, tillsammans med massor av intressant information om de områden, landskap, städer och naturfenomen som du stöter på längs vägen. 

Vandringsturer i Sydtyrolen

Många reser till Sydtyrolen för att vadra, och det här sättet att utforska sitt resmål blir allt mer populärt: när du vandrar, kommer du nära inpå landslapet och sevärdheterna under vägen; du upplever allt i ett tempo som är natuligt för kropp och själ, och skulle du bli trött i benen... jag, det kommer du knappt märka i Dolomiterna, för skönheten som omger dig tränger in så djupt att det är svårt att fokusera på något annat. 

Ett mycket populärt vandringsmål i Sydtyrolen är "Tre Cime" - de tre särpräglade och imponerade klipptopparna, som nog symboliserar Dolomiterna mer än något annat. Det är en unik upplevelse att se dem i verkligheten även om du kanske redan känner igen dem utan och innan från alla bilder från området. På din semester till Sydtyrolen, har du möjlighet att beställa många olika, guidade turer i små grupper, där Tre Cime är en del av upplevelsen. En av turerna följer en rutt som går från regionshuvudstaden Bolzano, och varar i cirka 3 timmar. Det är en överskådlig längt på 5 km, vilket gör rutten ideal för familjer som vill uppleva några av de vackraste platsena i bergsregionen på nära håll.

Semester i Sydtyrolen bjuder också på vinprovning

Vinproduktionen har en lång tradition bakom sig i Sydtyrolen, och har tagit plats här sedan tiden innan romartiden. På grund av den unika historian och läget vid de södra Alperna och Dolomiterna, odlar det många olika druvor i regionen - druvor som i stort sätt inte finns på andra platser i Italien. Detta gäller t.ex. Müller-Thurgau, Schivia, Lagrein, Sulvaner och Riesling. Som namnet antyder, är vinproduktionen i Sydtyrolen också starkt påverkad av den nära anknytningen till Österrike.

Om du vill skämma bort dina smaklökar med slutresultatet av dessa druvor, och samtidigt vill veta mer om vinerna i denna del av Italien, kan du med fördel följa med på en guidad vinprovnings-tur. Exempelvis, kan du med Viators samarbete med Escapeaway, besöka vingården Tenuta San Leonardo, som är en av de viktigaste och mest berömda vingårdarna i Italien. Den har existerat sedan år 1724, och ett besök här ger dig en unik inblick i gårdens historia, och inte minst några av hemligheterna bakom produktionen av dessa underbara lokala droppar. Den gamla klostergården och vinkällaren på gården är naturligtvis en del av upplevelsen. Du kan se fram emot att både bli upplyst och låta dina smaklökar bege sig ut på vandring i de unika smaknyanserna, som kännetecknar vinerna från denna enastående bergsregion i norr.

Komplettera resan till Sydtyrol med en biltur till Bolzanos historiska centrum

Huvudstaden i Sydtyrolen/Alto-Adige heter Bolazano. Sett till invånareantalet, kan den inte mäta sig med de större städerna i Italien, men den är likväl rik på historiska skatter och charmig arkitektur. Här - som i resten av Sydtyrolen - möter det nordeuropeiska sättet att leva, livsstile från Medelhavsområdet, och det är fascinerande hur de på ett harmoniskt sätt har smält samman genom århundranden. Bolazano är idag en raffinerad, modern storstad, där stämningen är känd för att vara lätt och munter, och som i alla städer i Italien, håller den hårt på sina festivaltraditioner: du kan naturligtvis uppleva julmarknader om du besöker Bolzano vid jul, en blomsterfestival på våren, en jazzfestival på sommaren och på hösten kan du bland annat smala på de lokala gårdarnas vällagade kastanjer, årets nya viner och andra specialiteter knytna till årstiden. Det här är dock bara en liten del av att Bolzano har att erbjuda.

Ett besök i staden, som också är känd som "Porten till Dolomiterna", ger dig utan tvivel lust att gå på promenader i det charmiga, historiska centret. Det är kännetecknat av sina smala gator, och arkitektoniska pärlor - några som härstammar från Medeltiden. En guidad tur genom centrum, kommer att berika dig med både nya kunskaper och oväntade upplevelser. Om du är intresserad av konst, kommer du att älska Runkelstein-slottet, där du kan se en stor samlig gamla, intressanta freskor. Slottet är en av regionens största, kulturella attraktioner, på grund av dess strategiska läge och fascinerande representation av den medeltida historian. 

>> Läs mer om udflugter