Resor till Trento

Stadens världsliga stolthet är utan tvivel Castello del Buonconsiglio, varifrån furstarna härskade över området i århundraden.

Konststaden Trento är huvudstaden i regionen Sydtyrol (Trentino-Alto Adige) och är bestämt ett besök värt! Stadens fascinerande gamla renässansdel genomgick för några få år sedan en varsam facadrenovering och framstår nu ytterst ren och presentabel. Den är mycket charmerande och har många goda och trevliga restauranger samt ett stort urval av butiker i alla former.

Stadens världsliga stolthet är utan tvivel Castello del Buonconsiglio, varifrån furstarna härskade över området i århundraden. Denna borg som sannerligen imponerar i form och storlek, ligger i utkanten av den gamla stadskärnan och kan besökas mot entré avgift.

Runt Trento finns möjligheten att komma i nära kontakt med naturen: flera pittoreska sjöar som speglar vattenytan och många intagande medeltida borgar. Besök t.ex. Lago di Toblino med sitt imponerande slott som ligger vid slutet av en landtunga mitt ute i sjön (i gamla dagar var slottet inte fast i land). Här hittar man både café och restaurang med speciella rätter.

Även Dolomiterna är med och präglar horisonten omkring staden. Besök t.ex. Monte Bondone, som både är ett populärt lokalt skidsportsställe och ett trevligt utflyktsmål. Häruppifrån har man den mest minnesrika 360 graders panomramautsikt över landskapet.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Trento