Resor till Torbole sul Garda

 

Allra längst upp vid Gardasjöns nordöstra hörn, på Monte Baldos sluttning ner mot sjön, ligger den lilla staden Torbole sul Garda. Här kan du njuta av det underbara vädret, långa dagar på stranden och roliga vattensportsaktiviteter. Boka din resa till Torbole sul Garda med Escapeaway idag!

 

Trots Torbole sul Gardas begränsade storlek lockar den många besökare som kommer hit för att dra nytta av de bra väderförhållandena på sjön – vindarna är närmast perfekta för segling och vindsurfing. Utöver detta, bidrar den mysiga lilla hamnen samt den gamla tullbyggnaden (La Vecchia Dogana) med romantiska miljöer som passar perfekt för en promenad hand i hand med någon du tycker om.

 

Välkommen till Italien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Torbole sul Garda och andra städer i området där du bor på noga utvalda hotell på din resa. Knappa in dina semesterönskemål i sökmotorn så hittar du lätt en flexibel resa till Torbole sul Garda som passar dig och dina planer. Välj mellan avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamns flygplats - så söker vi efter billiga flygbiljetter från alla flygbolag till exempel till Venedig eller Bergamo och kombinerar dem med utvalda hotell i Torbole sul Garda, enbart de som fått fina omdömen. Du får en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till nätets bästa pris.

 

Vad kan du se och göra i Torbole sul Garda?

 

En stad så liten som Torbole sul Garda har väl ingenting att erbjuda sina gäster? Inget påstående hade kunnat vara mer fel – den lilla staden har upplevelser så det räcker och blir över, oavsett om du vill fokusera på att ta det lugnt en dag eller om du vill fylla dagen med spänning och aktiviteter.

 

Torbole sul Garda är en stad som lever på sin turism, framförallt den som kommer på sommaren, och detta innebär naturligtvis att du har goda möjligheter för att bada på din semester. Det finns små stränder och vikar både i centrala Torbole, i utkanten av staden och i de närliggande städerna, så valmöjligheterna är många.

 

Som tidigare nämnt, är väder- och vindförhållandena i Torbole perfekta för att utöva både segling och vindsurfing, och i staden finns därför många center som är dedikerade till just dessa sporter. Här kan du delta i kurser som välkomnar allt från nybörjare till proffs, och tog du inte med dig din egen utrustning hemifrån, kan du naturligtvis hyra den på plats.

 

Föredrar du att aktivera dig på torra land, bjuder området runt Torbole sul Garda in till både äventyr både till fots (vandring/hiking) och på cykelsadeln (motionscykling/mountainbike). Med närhet till Monte Baldo, finns det alltid en stigning att övervinna – det är bara att försöka vinna över mjölksyran.

 

Mat och dryck

 

Och på kvällen då? I Torbole finns gott om restauranger, och här finns något för varje tillfälle: pizzerior, trattorior, restauranger med utsikt till sjön, barer och gelaterior. Slå sig ner till bords och njut av vad området har att erbjuda i form av lokala rätter baserade på säsongens råvaror. Befinner du dig i Torbole på vintern, ska du inte missa möjligheten att smaka på Il broccolo di Torbole och är du här på sommaren, är det nästan ett måste att avsluta varje måltid med en äkta italiensk gelato. Italienare älskar för övrigt att starta sina kvällar med en aperitivo innan maten – det vill säga en drink och lite tilltugg ute på en bar – och när du är i Torbole, tycker vi att du ska ta tillfälle i akt att slå sig ner på en av barerna längs sjön för att delta i denna tradition.

>> Läs även om resor till Riva del Garda här
>> Hyr en semestervilla för många personer vid Gardasjön

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Torbole sul Garda